דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

פרסי

המטבח הפרסי הינו מטבח שהשפיע רבות על מטבחים רבים בעולם. עצם מיקומה הגיאוגרפי של פרס (איראן), בין מזרח למערב, הקנה למטבח הפרסי השפעה רבה בעולם. כמו כן, גם לתקופת שלטון האימפריה הפרסית היתה השפעה רבה על המטבחים העולמיים השונים. המטבח הפרסי עשיר ומשובח, המציע מתכונים רבים כמו הגונדי (כופתאות אורז, חומוס ובשר), עלי גפן ממולאים, אורז עם פול ופירות יבשים וחורש (תבשיל בשר עם ירקות). המטבח הפרסי עושה שימוש רב בתבלינים כמו זעפרן, שום, סומאק, קארי, הל, נענע, ריחן ועוד. תבלינים אלו מוסיפים הן לטעמם של המתכונים והן לערכם התזונתי הרב. משקה פרסי נפוץ, הנחשב גם כקינוח, הינו הפאלודה. הפאלודה משקה קפוא המוגש בקיץ, המבוסס על אטריות אורז, מי ורדים וסוכר.