דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלפלים ממולאים מהמטבח הפרסי
פלפלים ממולאים מהמטבח הפרסי
פלפלים ממולאים מהמטבח הפרסי
ממולאים פרסיים טעימים ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 488 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים מעט את הפלפלים במים רותחים, חותכים את החלק העליון של הפלפל (הכיפה - לא לזרוק) ומוציאים את הפנים.
  • 2 מרתיחים כ- 2.5 ליטר מים, מוסיפים את האורז ומבשלים אותו כ- 10 דקות (חצי בישול) ומסננים.
  • 3 במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו, תוך כדי כדאי לפורר במזלג את הבשר למניעת גושים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
  • 4 מכינים את המילוי: בקערה שמים את האורז, את הבשר המטוגן, השמיר והכוסברה, ומערבבים היטב. ממלאים את הפלפלים במילוי עד גובה הפלפלים ומניחים בצד.
  • 5 בסיר שטוח ורחב שמים את העגבניות המרוסקות, השמן, רסק העגבניות, התבלינים והמים, מערבבים, מניחים את הסיר על הגז ומביאים לרתיחה.
  • 6 מניחים את הפלפלים בסיר אחד ליד השני, מניחים את ה"כיפה" מעל כל פלפל וממשיכים בבישול על אש בינונית-נמוכה למשך כ- 50 דקות (מדי פעם אפשר בעזרת כף למזוג מהרוטב על הפלפלים).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתכון זה בהשראת אישה יקרה ששמה שושנה כהן צמח, דודה של בעלי, שיש לי הכבוד ללמוד ממנה הרבה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)29560
חלבונים (גרם)21.05 4.31
פחמימות (גרם)367
מתוכן סוכרים (גרם)9.13 1.87
שומנים (גרם)8.19 1.68
מתוכם שומן רווי (גרם)2.06 0.42
כולסטרול (מ"ג)47.5 9.73
נתרן (מ"ג)996.41204.13
סיבים תזונתיים (גרם)4.15 0.85
מים (גרם)359.3773.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)116.6123.89
ויטמין B (מ"ג)7.041.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.181.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.8210.21
ויטמין B12 (מק"ג)1.940.4
ויטמין C (מ"ג)134.8227.62
ויטמין E (מ"ג)1.670.34
ויטמין K (מק"ג)36.997.58
סידן (מ"ג)54.9711.26
ברזל (מ"ג)3.830.79
מגנזיום (מ"ג)46.539.53
זרחן (מ"ג)196.5940.27
אבץ (מ"ג)4.490.92
אשלגן (מ"ג)697.12142.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 11.8% 30.3% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה