דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 488 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פלפלים ממולאים מהמטבח הפרסי
ממולאים פרסיים טעימים ביותר
  • 1 משרים מעט את הפלפלים במים רותחים, חותכים את החלק העליון של הפלפל (הכיפה - לא לזרוק) ומוציאים את הפנים.
  • 2 מרתיחים כ- 2.5 ליטר מים, מוסיפים את האורז ומבשלים אותו כ- 10 דקות (חצי בישול) ומסננים.
  • 3 במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו, תוך כדי כדאי לפורר במזלג את הבשר למניעת גושים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
  • 4 מכינים את המילוי: בקערה שמים את האורז, את הבשר המטוגן, השמיר והכוסברה, ומערבבים היטב. ממלאים את הפלפלים במילוי עד גובה הפלפלים ומניחים בצד.
  • 5 בסיר שטוח ורחב שמים את העגבניות המרוסקות, השמן, רסק העגבניות, התבלינים והמים, מערבבים, מניחים את הסיר על הגז ומביאים לרתיחה.
  • 6 מניחים את הפלפלים בסיר אחד ליד השני, מניחים את ה"כיפה" מעל כל פלפל וממשיכים בבישול על אש בינונית-נמוכה למשך כ- 50 דקות (מדי פעם אפשר בעזרת כף למזוג מהרוטב על הפלפלים).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתכון זה בהשראת אישה יקרה ששמה שושנה כהן צמח, דודה של בעלי, שיש לי הכבוד ללמוד ממנה הרבה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 11.8% 30.3% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב