דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת בשר "קוקו גושט"
פשטידת בשר "קוקו גושט"

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל מאוד. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה צבעו (תוך כדי טיגון רצוי למעוך את הבשר בעזרת מזלג למניעת גושים). מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכבים את האש ומצננים.
  • 2 בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול הקצוצים (הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר) ומערבבים. מוסיפים את הבשר המטוגן ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים קלות.
  • 3 בסיר שטוח (טפלון) או במחבת שמתאים לתנור בקוטר 24-26 ס"מ מחממים את השמן, מעבירים את הבלילה לסיר ומשטחים היטב. מטגנים על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מכסים את הסיר (או במכסה או בנייר כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות לכ- 15 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים באפייה כ- 35-40 דקות נוספות עד להשחמה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)232184
חלבונים (גרם)14.33 11.34
פחמימות (גרם)119
מתוכן סוכרים (גרם)1.71 1.36
שומנים (גרם)14.54 11.51
מתוכם שומן רווי (גרם)3.78 2.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.04
כולסטרול (מ"ג)136.24 107.84
נתרן (מ"ג)408.51323.36
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 0.75
מים (גרם)82.1365.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)71.2656.4
ויטמין B (מ"ג)3.552.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B3 (מ"ג)2.341.85
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.5827.37
ויטמין B12 (מק"ג)1.31.03
ויטמין C (מ"ג)12.579.95
ויטמין D (מק"ג)0.210.17
ויטמין E (מ"ג)0.520.42
ויטמין K (מק"ג)96.9976.77
סידן (מ"ג)57.5445.54
ברזל (מ"ג)2.331.85
מגנזיום (מ"ג)21.2916.85
זרחן (מ"ג)147.82117.01
אבץ (מ"ג)2.882.28
אשלגן (מ"ג)292.55231.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.990.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 35.7% 35.2% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.