דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת בורגול ובשר
פשטידת בורגול ובשר
פשטידת בורגול מצוינת עם בשר

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים מים בסיר, מכבים את הגז, משרים את הבורגול במים לפחות למשך כ- 10 דקות, מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתרת המצרכים לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 2 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שינוי צבעו לאפור, תוך כדי מפוררים בעזרת מזלג למניעת גושים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מכבים את הגז, מוסיפים את הצנוברים ומצננים.
  • 3 מוסיפים את תערובת הבשר לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 4 מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים היטב (רצוי מאוד שהשמן יהיה ממש חם). ממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ- 5 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 15-20 דקות נוספות (מכסים עם מכסה).
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת. משמנים מעט צלחת שהקוטר שלה גדול מהמחבת, מניחים על המחבת הופכים את הפשטידה עליה. מחזירים את המחבת לגז, מגבירים להבה, מוסיפים עוד כף שמן ומחליקים בזהירות את הפשטידה לתוך המחבת. מטגנים שוב 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)231212
חלבונים (גרם)15.59 14.33
פחמימות (גרם)2422
מתוכן סוכרים (גרם)1.28 1.18
שומנים (גרם)9.05 8.32
מתוכם שומן רווי (גרם)1.88 1.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)81.35 74.78
נתרן (מ"ג)549.93505.51
סיבים תזונתיים (גרם)4.83 4.44
מים (גרם)57.8853.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.2931.52
ויטמין B (מ"ג)4.744.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.16
ויטמין B3 (מ"ג)3.473.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.5317.95
ויטמין B12 (מק"ג)1.241.14
ויטמין C (מ"ג)1.751.61
ויטמין D (מק"ג)0.30.27
ויטמין E (מ"ג)0.420.39
ויטמין K (מק"ג)3.683.39
סידן (מ"ג)27.5725.34
ברזל (מ"ג)2.212.03
מגנזיום (מ"ג)50.1446.09
זרחן (מ"ג)183.66168.83
אבץ (מ"ג)2.992.75
אשלגן (מ"ג)304.52279.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.570.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17% 29.3% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה