דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת בורגול ובשר
פשטידת בורגול ובשר
פשטידת בורגול מצוינת עם בשר

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים מים בסיר, מכבים את הגז ומשרים את הבורגול במים לפחות למשך כ- 10 דקות ומסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
  • 2 מוסיפים את יתרת החומרים לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 3 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.
  • 4 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שינוי צבעו לאפור, תוך כדי מפוררים בעזרת מזלג למניעת גושים.
  • 5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מכבים את הגז, מוסיפים את הצנוברים ומצננים.
  • 6 מוסיפים את תערובת הבשר לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 7 מחממים שמן במחבת (3 כפות שמן בערך) מעבירים את התערובת למחבת ומהדקים היטב (רצוי מאוד שהשמן יהיה ממש חם).
  • 8 ממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ- 5 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 15-20 דקות נוספות (מכסים עם מכסה).
  • 9 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת. משמנים מעט צלחת שהקוטר שלה גדול מהמחבת, מניחים על המחבת הופכים את הפשטידה עליה. מחזירים את המחבת לגז, מגבירים להבה, מוסיפים עוד כף שמן ומחליקים בזהירות את הפשטידה לתוך המחבת.
  • 10 מטגנים שוב 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות.
  • 11 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)231212
חלבונים (גרם)15.57 14.31
פחמימות (גרם)2422
מתוכן סוכרים (גרם)1.28 1.18
שומנים (גרם)9.02 8.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.88 1.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)81.35 74.78
נתרן (מ"ג)549.75505.35
סיבים תזונתיים (גרם)4.82 4.43
מים (גרם)57.8753.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.2231.46
ויטמין B (מ"ג)4.734.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.16
ויטמין B3 (מ"ג)3.463.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.5217.94
ויטמין B12 (מק"ג)1.241.14
ויטמין C (מ"ג)1.741.6
ויטמין D (מק"ג)0.30.27
ויטמין E (מ"ג)0.420.39
ויטמין K (מק"ג)3.683.38
סידן (מ"ג)26.5724.42
ברזל (מ"ג)2.141.96
מגנזיום (מ"ג)49.7545.73
זרחן (מ"ג)183.13168.34
אבץ (מ"ג)2.992.75
אשלגן (מ"ג)302.61278.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.590.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17% 29.3% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.