דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת בורגול ובשר
פשטידת בורגול מצוינת עם בשר
  • 1 מרתיחים מים בסיר, מכבים את הגז, משרים את הבורגול במים לפחות למשך כ- 10 דקות, מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתרת המצרכים לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 2 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שינוי צבעו לאפור, תוך כדי מפוררים בעזרת מזלג למניעת גושים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מכבים את הגז, מוסיפים את הצנוברים ומצננים.
  • 3 מוסיפים את תערובת הבשר לתערובת הבורגול ומערבבים.
  • 4 מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים היטב (רצוי מאוד שהשמן יהיה ממש חם). ממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ- 5 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 15-20 דקות נוספות (מכסים עם מכסה).
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת. משמנים מעט צלחת שהקוטר שלה גדול מהמחבת, מניחים על המחבת הופכים את הפשטידה עליה. מחזירים את המחבת לגז, מגבירים להבה, מוסיפים עוד כף שמן ומחליקים בזהירות את הפשטידה לתוך המחבת. מטגנים שוב 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17% 29.3% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב