דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת ירק פרסית במחבת (קוקו סבזי)
פשטידת ירק פרסית במחבת (קוקו סבזי)
פלא שהפרסים בריאים כל כך?

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 341 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את כל הירק במעבד המזון (שלא יהיה משחתי, אפשר גם ידנית).
  • 2 לערבב את כל מצרכי הפשטידה יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3 לחמם היטב בסיר רחב ועמוק (סוטאז`) את השמן עם הכורכום (חשוב גם לטעם וגם לצבע).
  • 4 למזוג את העיסה לסיר ולטגן על אש גבוהה למשך כ- 10 דקות עד להתייצבות, להנמיך לאש בינונית, לכסות במכסה ולהמשיך לטגן כ- 20 דקות נוספות עד שהעיסה מתייצבת ולא נוזלית.
  • 5 להפוך את הפשטידה בעזרת צלחת לצד השני ולהמשיך לטגן עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון ולבריאות חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דליה סיני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33598
חלבונים (גרם)14.5 4.25
פחמימות (גרם)3510
מתוכן סוכרים (גרם)4.36 1.28
שומנים (גרם)16.6 4.86
מתוכם שומן רווי (גרם)2.96 0.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)252.96 74.15
נתרן (מ"ג)859.76252.01
סיבים תזונתיים (גרם)7.15 2.1
מים (גרם)250.6573.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)664.97194.91
ויטמין B (מ"ג)5.651.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.480.14
ויטמין B3 (מ"ג)2.410.71
ויטמין B5 (מ"ג)1.870.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)135.7239.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.610.18
ויטמין C (מ"ג)56.2716.49
ויטמין D (מק"ג)1.390.41
ויטמין E (מ"ג)1.90.56
ויטמין K (מק"ג)418.49122.66
סידן (מ"ג)171.6150.3
ברזל (מ"ג)6.151.8
מגנזיום (מ"ג)67.3119.73
זרחן (מ"ג)235.2168.94
אבץ (מ"ג)1.90.56
אשלגן (מ"ג)946.01277.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.540.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.230.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.730.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.560.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 22.7% 19.8% 47.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.