דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות שיפטה מושלמות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הקציצות היטב ולהניח במקרר.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את העגבניות, השום, רסק העגבניות, התבלינים, הלימון הפרסי היבש, השזיפים המיובשים, מיץ הלימון והסוכר, ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף כ- 1/2 ליטר מים ולבשל למשך כרבע שעה על אש בינונית. בינתיים ליצור קציצות מתערובת הבשר.
  • 4 להוסיף את השעועית הירוקה, כשהרוטב רותח להניח בפנים בעדינות את הקציצות ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש נמוכה-בינונית.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בשעועית ירוקה מבושלת מוקפאת. במקרה כזה יש להוסיף את השעועית כ- 10 דקות לפני סוף הבישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דליה סיני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)500111
חלבונים (גרם)34.83 7.76
פחמימות (גרם)4310
מתוכן סוכרים (גרם)14.58 3.25
שומנים (גרם)21.96 4.89
מתוכם שומן רווי (גרם)4.49 1
כולסטרול (מ"ג)76 16.94
נתרן (מ"ג)3,153702.8
סיבים תזונתיים (גרם)8.82 1.97
מים (גרם)322.371.85
ליקופן (מ"ג)2.090.47
ויטמין A (מק"ג)92.3220.58
ויטמין B (מ"ג)10.382.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.641.7
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.890.2
ויטמין B8 (מק"ג)6013.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)106.8423.82
ויטמין B12 (מק"ג)2.470.55
ויטמין C (מ"ג)39.828.88
ויטמין E (מ"ג)1.690.38
ויטמין K (מק"ג)9,6672,155
סידן (מ"ג)106.1723.67
ברזל (מ"ג)6.441.44
מגנזיום (מ"ג)85.0718.96
זרחן (מ"ג)346.3777.21
אבץ (מ"ג)7.531.68
אשלגן (מ"ג)1,098244.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.680.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.280.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 20.1% 32% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.