דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות שיפטה מהמטבח הפרסי
קציצות שיפטה מושלמות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הקציצות היטב ולהניח במקרר.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את העגבניות, השום, רסק העגבניות, התבלינים, הלימון הפרסי היבש, השזיפים המיובשים, מיץ הלימון והסוכר, ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף כ- 1/2 ליטר מים ולבשל למשך כרבע שעה על אש בינונית. בינתיים ליצור קציצות מתערובת הבשר.
  • 4 להוסיף את השעועית הירוקה, כשהרוטב רותח להניח בפנים בעדינות את הקציצות ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש נמוכה-בינונית.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בשעועית ירוקה מבושלת מוקפאת. במקרה כזה יש להוסיף את השעועית כ- 10 דקות לפני סוף הבישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 20.1% 32% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב