קציצות שיפטה מושלמות
1. ללוש את כל מצרכי הקציצות היטב ולהניח במקרר.
2. לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את העגבניות, השום, רסק העגבניות, התבלינים, הלימון הפרסי היבש, השזיפים המיובשים, מיץ הלימון והסוכר, ולערבב היטב.
3. להוסיף כ- 1/2 ליטר מים ולבשל למשך כרבע שעה על אש בינונית. בינתיים ליצור קציצות מתערובת הבשר.
4. להוסיף את השעועית הירוקה, כשהרוטב רותח להניח בפנים בעדינות את הקציצות ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש נמוכה-בינונית.
5. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בשעועית ירוקה מבושלת מוקפאת. במקרה כזה יש להוסיף את השעועית כ- 10 דקות לפני סוף הבישול.