דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על הכופתאות של הפרסים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 377 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות (סה"כ 20 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה.
  • 2 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי ומניחים בצד.
  • 3 הכנת המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד ריכוך והזהבה, מוסיפים את גרגירי החומוס ותפוחי האדמה, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.
  • 4 מוסיפים כ- 3-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 5 מניחים את הקציצות בסיר אחד ליד השני וממשיכים בבישול כ- 45 דקות עד צמצום נוזלים.
  • 6 במשך הבישול אפשר לערבב את הסיר בתנועות סיבוביות בעדינות.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשלב גם בשר עוף טחון עם הבקר במתכון הזה, 250 גרם בשר בקר ו- 250 גרם עוף טחון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)397105
חלבונים (גרם)28.3 7.5
פחמימות (גרם)5114
מתוכן סוכרים (גרם)2.53 0.67
שומנים (גרם)10.52 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)2.88 0.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)90.65 24.03
נתרן (מ"ג)802.29212.65
סיבים תזונתיים (גרם)9.95 2.64
מים (גרם)267.3270.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)25.266.69
ויטמין B (מ"ג)9.32.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.831.81
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.548.36
ויטמין B12 (מק"ג)1.850.49
ויטמין C (מ"ג)8.482.25
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)0.510.14
ויטמין K (מק"ג)12.263.25
סידן (מ"ג)45.0311.93
ברזל (מ"ג)4.431.17
מגנזיום (מ"ג)87.9723.32
זרחן (מ"ג)299.7579.45
אבץ (מ"ג)5.641.49
אשלגן (מ"ג)734.23194.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 10.6% 28.4% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.