דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חורשה באדמג`אן
חורשה באדמג`אן
חורשה באדמג`אן
מעדן פרסי בשילוב בשר וחצילים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 433 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
  • בצל - 2 יחידה גדולה - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • חציל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (660 גרם)
    פרוסים לאורך
  • עגבנייה - 7 יחידה בינונית - סה"כ (1.2 ק"ג)
    בשלות וחלוטות
  • כתף בקר - 1.3 ק"ג
    בקר מס` 4 חתוך לקוביות גדולות
  • שום - 3 שן
    פרוסות
  • מלח - 2 כפית שטוחה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • פפריקה מתוקה - 2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנה - סה"כ (1 מ"ל)
  • לימון פרסי חצוי - 3 יחידות
    תלוי ברמת החמיצות הרצויה
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את קוביות הבשר כשעה ומסננים.
  • 2 בינתיים מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משפריצים ספריי שמן על פרוסות החציל משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש למקסימום חום, כ- 20 דקות עד השחמה קלה. מוציאים ומצננים.
  • 3 בסיר שטוח ורחב מטגנים בצל עד הזהבה קלה עם שמן הזית, מוסיפים את השום ל- 5 דקות טיגון נוספות. אח"כ מוסיפים את קוביות הבשר + התבלינים (מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור) ומערבבים.
  • 4 חותכים לקוביות גסות את העגבניות החלוטות והמקולפות, מוסיפים לסיר ומערבבים עד לאידוי קל של הנוזלים, בערך כ- 7 דקות.
  • 5 מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון הפרסי, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 45 דקות נוספות.
  • 6 מניחים כ- 3/4 מכמות החצילים בתחתיתה של תבנית (אני השתמשתי בתבנית זכוכית אובלית חסינת אש ועמוקה יחסית). על פרוסות החציל מניחים את התבשיל ומשאירים קצת רוטב, את יתרת פרוסות החציל מניחים על התבשיל ושופכים את הרוטב הנותר על החצילים.
  • 7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה אפייה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. לא מעט עבודה... אבל שווה בסופו של דבר. יש כמה גרסאות לתבשיל. במקור פשוט מניחים את התבשיל בתבנית ועליו את החצילים, אני הוספתי עוד שכבה של חצילים בתחתית (כאילו כמו מוסקה).

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38188
חלבונים (גרם)40.94 9.45
פחמימות (גרם)205
מתוכן סוכרים (גרם)9.1 2.1
שומנים (גרם)15.16 3.5
מתוכם שומן רווי (גרם)4.83 1.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.390.09
כולסטרול (מ"ג)112.67 25.99
נתרן (מ"ג)878.68202.72
סיבים תזונתיים (גרם)4 0.92
מים (גרם)351.1181
ליקופן (מ"ג)4.070.94
ויטמין A (מק"ג)33.617.75
ויטמין B (מ"ג)12.292.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.812.03
ויטמין B5 (מ"ג)1.560.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.160.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.2611.59
ויטמין B12 (מק"ג)7.451.72
ויטמין C (מ"ג)36.098.33
ויטמין E (מ"ג)1.330.31
ויטמין K (מק"ג)6.711.55
סידן (מ"ג)48.7711.25
ברזל (מ"ג)5.361.24
מגנזיום (מ"ג)66.215.27
זרחן (מ"ג)403.9593.19
אבץ (מ"ג)8.071.86
אשלגן (מ"ג)1,041240.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 18.9% 50.9% 25.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
מרק בצל קל להכנה

מרק בצל קל להכנה

חלה מתוקה קלה להכנה

חלה מתוקה קלה להכנה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

סלט חצילים קלויים בשום, שמן זית ומלח

סלט חצילים קלויים בשום, שמן זית ומלח

סלט בוראטה

סלט בוראטה

שומר צלוי בתנור

שומר צלוי בתנור

בום: 7 עוגות שמרים שאתם חייבים לאמץ

בום: 7 עוגות שמרים שאתם חייבים לאמץ

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪