דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חורשה באדמג`אן
חורשה באדמג`אן
חורשה באדמג`אן
מעדן פרסי בשילוב בשר וחצילים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 433 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • הבשר
  • כתף בקר - 1.3 ק"ג
    בקר מס` 4 חתוך לקוביות גדולות
  • החצילים
  • חצילים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    פרוסים לאורך
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
  • הרוטב
  • בצלים - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • כורכום - כפית שטוחה
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
  • עגבניות - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.2 ק"ג)
    בשלות וחלוטות
  • לימון פרסי חצוי - 3 יחידות
    תלוי ברמת החמיצות הרצויה
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את קוביות הבשר כשעה ומסננים.
  • 2 בינתיים מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משפריצים ספריי שמן על פרוסות החציל משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש למקסימום חום למשך כ- 20 דקות עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים.
  • 3 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ל- 5 דקות טיגון נוספות. לאחר מכן, מוסיפים את קוביות הבשר והתבלינים, ומערבבים.
  • 4 חותכים לקוביות גסות את העגבניות החלוטות והמקולפות, מוסיפים לסיר ומערבבים עד לאידוי קל של הנוזלים למשך כ- 7 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון הפרסי, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 45 דקות נוספות.
  • 5 מניחים כ- 3/4 מכמות החצילים בתחתיתה של תבנית (אני השתמשתי בתבנית זכוכית אובלית חסינת אש ועמוקה יחסית). על פרוסות החציל מניחים את התבשיל ומשאירים קצת רוטב, את יתרת פרוסות החציל מניחים על התבשיל ושופכים את הרוטב הנותר על החצילים.
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה של אפייה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא מעט עבודה... אבל שווה בסופו של דבר. יש כמה גרסאות לתבשיל. במקור פשוט מניחים את התבשיל בתבנית ועליו את החצילים, אני הוספתי עוד שכבה של חצילים בתחתית (כאילו כמו מוסקה).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38388
חלבונים (גרם)41.04 9.47
פחמימות (גרם)215
מתוכן סוכרים (גרם)9.17 2.12
שומנים (גרם)15.25 3.52
מתוכם שומן רווי (גרם)4.85 1.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.390.09
כולסטרול (מ"ג)112.67 25.99
נתרן (מ"ג)878.91202.77
סיבים תזונתיים (גרם)4.25 0.98
מים (גרם)351.1781.02
ליקופן (מ"ג)4.070.94
ויטמין A (מק"ג)51.1911.81
ויטמין B (מ"ג)12.452.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.11
ויטמין B3 (מ"ג)8.912.06
ויטמין B5 (מ"ג)1.570.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.190.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.9611.76
ויטמין B12 (מק"ג)7.451.72
ויטמין C (מ"ג)36.578.44
ויטמין E (מ"ג)1.530.35
ויטמין K (מק"ג)7.241.67
סידן (מ"ג)49.9511.52
ברזל (מ"ג)5.521.27
מגנזיום (מ"ג)67.4315.56
זרחן (מ"ג)406.2593.72
אבץ (מ"ג)8.091.87
אשלגן (מ"ג)1,057243.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 18.8% 50.5% 25.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.