דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 433 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • הבשר
  • כתף בקר - 1.3 ק"ג
    בקר מס` 4 חתוך לקוביות גדולות
  • החצילים
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    פרוסים לאורך
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
  • הרוטב
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • כורכום - כפית שטוחה
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
  • עגבנייה - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.2 ק"ג)
    בשלות וחלוטות
  • לימון פרסי חצוי - 3 יחידות
    תלוי ברמת החמיצות הרצויה
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חורשה באדמג`אן
מעדן פרסי בשילוב בשר וחצילים
  • 1 מרתיחים את קוביות הבשר כשעה ומסננים.
  • 2 בינתיים מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משפריצים ספריי שמן על פרוסות החציל משני הצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש למקסימום חום למשך כ- 20 דקות עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים.
  • 3 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ל- 5 דקות טיגון נוספות. לאחר מכן, מוסיפים את קוביות הבשר והתבלינים, ומערבבים.
  • 4 חותכים לקוביות גסות את העגבניות החלוטות והמקולפות, מוסיפים לסיר ומערבבים עד לאידוי קל של הנוזלים למשך כ- 7 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון הפרסי, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 45 דקות נוספות.
  • 5 מניחים כ- 3/4 מכמות החצילים בתחתיתה של תבנית (אני השתמשתי בתבנית זכוכית אובלית חסינת אש ועמוקה יחסית). על פרוסות החציל מניחים את התבשיל ומשאירים קצת רוטב, את יתרת פרוסות החציל מניחים על התבשיל ושופכים את הרוטב הנותר על החצילים.
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה של אפייה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא מעט עבודה... אבל שווה בסופו של דבר. יש כמה גרסאות לתבשיל. במקור פשוט מניחים את התבשיל בתבנית ועליו את החצילים, אני הוספתי עוד שכבה של חצילים בתחתית (כאילו כמו מוסקה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 18.8% 50.5% 25.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב