דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר ושיבולת שועל ברוטב בצל ופטריות
קציצות בקר ושיבולת שועל ברוטב בצל ופטריות
קציצות בתוספת שיבולת שועל בריאה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 420 גרם למנה\יחידה (3 קציצות למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות (מלבד השמן לטיגון כמובן) בקערה עד לאיחוד המצרכים.
  • 2 מחממים את השמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל הרצוי, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים טיגון קל. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • 3 הכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 4 מוסיפים את הפטריות (ניתן כמובן להשתמש בפטריות טריות - לפי העדפה אישית) וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומערבבים.
  • 5 מוסיפים כ- 2 וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 7 מניחים את הקציצות בסיר וממשיכים בבישול כ- 40-45 דקות נוספות.
  • 8 מדי פעם מערבבים את הסיר בתנועות סיבוביות ו"משקים" את הקציצות ברוטב בעזרת כף.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)34081
חלבונים (גרם)27.49 6.54
פחמימות (גרם)235
מתוכן סוכרים (גרם)2.87 0.68
שומנים (גרם)15.33 3.65
מתוכם שומן רווי (גרם)3.32 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)111.39 26.51
נתרן (מ"ג)1,758418.41
סיבים תזונתיים (גרם)3.03 0.72
מים (גרם)259.1661.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)44.3810.56
ויטמין B (מ"ג)8.051.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)5.871.4
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.097.16
ויטמין B12 (מק"ג)2.60.62
ויטמין C (מ"ג)7.851.87
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)0.720.17
ויטמין K (מק"ג)9.412.24
סידן (מ"ג)52.2312.43
ברזל (מ"ג)4.160.99
מגנזיום (מ"ג)56.2613.39
זרחן (מ"ג)295.7470.38
אבץ (מ"ג)6.051.44
אשלגן (מ"ג)635.71151.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.630.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.750.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.710.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 22.4% 40.1% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.