דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 427 גרם למנה\יחידה (3 קציצות למנה (סה"כ כ- 15 קציצות))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ושיבולת שועל ברוטב בצל ופטריות
קציצות בתוספת שיבולת שועל בריאה
  • 1 הכנת הקציצות: מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות (מלבד השמן לטיגון כמובן) בקערה עד לאיחוד המצרכים. מחממים את השמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל הרצוי, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים טיגון קל. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • 2 הכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות (ניתן כמובן להשתמש בפטריות טריות - לפי העדפה אישית) וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים כ- 2 וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 3 מניחים את הקציצות בסיר וממשיכים בבישול כ- 40-45 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים את הסיר בתנועות סיבוביות ו"משקים" את הקציצות ברוטב בעזרת כף.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 29% 36.6% 30.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב