דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר וחציל קלוי ברוטב
קציצות בקר וחציל קלוי ברוטב
ארוחת צהריים מבושלת וטעימה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות (2 קציצות למנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קולים את החציל על הגז, מסירים את הקליפה ומעבירים למסננת כרבע שעה.
  • 2 מרסקים את החציל ומוסיפים לבשר הטחון יחד עם כל שאר מצרכי הקציצות.
  • 3 יוצרים כ- 16 קציצות, טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה טרופה, ומטגנים משני הצדדים בשמן עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • 4 מכינים את הרוטב: בסיר סוטג` רחב מטגנים קלות את הפלפלים בשמן הזית, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים לשמן הטיגון את זרעי הכוסברה והכמון הכתושים, הפפריקה והחריסה (לפתיחת טעמים). מוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר, מערבבים ומבשלים עד לריכוך קל.
  • 5 מוסיפים את המים הרותחים ואבקת מרק העוף, מערבבים היטב ומסדרים את הקציצות בסיר. מביאים שוב לרתיחה ועל אש קטנה מבשלים עוד כחצי שעה, עד צמצום מעט מהנוזלים והסמכת הרוטב.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40999
חלבונים (גרם)33.71 8.2
פחמימות (גרם)297
מתוכן סוכרים (גרם)6.81 1.66
שומנים (גרם)17.99 4.38
מתוכם שומן רווי (גרם)4.73 1.15
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)157.11 38.21
נתרן (מ"ג)788.77191.86
סיבים תזונתיים (גרם)3.57 0.87
מים (גרם)321.8578.28
ליקופן (מ"ג)2.620.64
ויטמין A (מק"ג)174.5542.46
ויטמין B (מ"ג)9.882.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.09
ויטמין B3 (מ"ג)7.271.77
ויטמין B5 (מ"ג)1.230.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.8711.64
ויטמין B12 (מק"ג)2.660.65
ויטמין C (מ"ג)103.9325.28
ויטמין D (מק"ג)0.450.11
ויטמין E (מ"ג)2.570.62
ויטמין K (מק"ג)18.474.49
סידן (מ"ג)68.1516.58
ברזל (מ"ג)5.51.34
מגנזיום (מ"ג)54.9613.37
זרחן (מ"ג)313.1776.17
אבץ (מ"ג)7.171.75
אשלגן (מ"ג)816.56198.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.730.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.070.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.010.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.4% 40.1% 34.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.