דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות (2 קציצות למנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר וחציל קלוי ברוטב
ארוחת צהריים מבושלת וטעימה
  • 1 קולים את החציל על הגז, מסירים את הקליפה ומעבירים למסננת כרבע שעה.
  • 2 מרסקים את החציל ומוסיפים לבשר הטחון יחד עם כל שאר מצרכי הקציצות.
  • 3 יוצרים כ- 16 קציצות, טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה טרופה, ומטגנים משני הצדדים בשמן עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • 4 מכינים את הרוטב: בסיר סוטג` רחב מטגנים קלות את הפלפלים בשמן הזית, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים לשמן הטיגון את זרעי הכוסברה והכמון הכתושים, הפפריקה והחריסה (לפתיחת טעמים). מוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר, מערבבים ומבשלים עד לריכוך קל.
  • 5 מוסיפים את המים הרותחים ואבקת מרק העוף, מערבבים היטב ומסדרים את הקציצות בסיר. מביאים שוב לרתיחה ועל אש קטנה מבשלים עוד כחצי שעה, עד צמצום מעט מהנוזלים והסמכת הרוטב.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.4% 40.1% 34.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב