דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז פרסי ביתי
אורז פרסי ביתי
אין על האוכל הפרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תחתית תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    אדומים (בגודל בינוני)
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • מלח - קורט
  • שאר המצרכים
  • אורז פרסי קלאסי -  כוס - סה"כ (365 גרם)
    או בסמטי
  • מלח - כף שטוחה
    למי בישול האורז
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לערבוב עם המים הרותחים
  • מים לבישול - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים כ- 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כף המלח לבישול האורז ואת האורז, מבשלים כ- 8 דקות (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעם ומסננים.
  • 2 מוסיפים לאורז כף שמן ומערבבים.
  • 3 מחממים 3 כפות שמן בסיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ), מניחים בצפיפות את תפוחי האדמה (לאחר שקלפנו ופרסנו לעובי כס"מ) ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  • 4 מפזרים מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת הקארי וקורט המלח.
  • 5 מוסיפים מעל את האורז, מיישרים ומהדקים מעט. משהים על אש גבוהה עוד כ- 2 דקות.
  • 6 מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ויוצקים בהדרגה מעל האורז. מכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה עוד כ- 30 דקות ומוכן.
  • 7 מתקבל אורז פרסי מושלם - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)243216
חלבונים (גרם)3.91 3.47
פחמימות (גרם)4540
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.33
שומנים (גרם)6.11 5.43
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.41
נתרן (מ"ג)1,1461,018
סיבים תזונתיים (גרם)2.23 1.98
מים (גרם)47.7642.45
ויטמין A (מק"ג)0.050.04
ויטמין B (מ"ג)0.960.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.570.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.073.62
ויטמין C (מ"ג)3.222.86
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)1.020.91
סידן (מ"ג)5.564.94
ברזל (מ"ג)0.30.27
מגנזיום (מ"ג)9.478.42
זרחן (מ"ג)18.0616.06
אבץ (מ"ג)0.140.12
אשלגן (מ"ג)148.15131.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 10.8% 6.9% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.