דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז פרסי ביתי
אורז פרסי ביתי
אין על האוכל הפרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תחתית תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    אדומים (בגודל בינוני)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • מלח - קורט
  • שאר המצרכים
  • אורז פרסי קלאסי -  כוסות - סה"כ (365 גרם)
    או בסמטי
  • מלח - כף שטוחה
    למי בישול האורז
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לערבוב עם המים הרותחים
  • מים לבישול - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים כ- 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כף המלח לבישול האורז ואת האורז, מבשלים כ- 8 דקות (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעם ומסננים.
  • 2 מוסיפים לאורז כף שמן ומערבבים.
  • 3 מחממים 3 כפות שמן בסיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ), מניחים בצפיפות את תפוחי האדמה (לאחר שקלפנו ופרסנו לעובי כס"מ) ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  • 4 מפזרים מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת הקארי וקורט המלח.
  • 5 מוסיפים מעל את האורז, מיישרים ומהדקים מעט. משהים על אש גבוהה עוד כ- 2 דקות.
  • 6 מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ויוצקים בהדרגה מעל האורז. מכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה עוד כ- 30 דקות ומוכן.
  • 7 מתקבל אורז פרסי מושלם - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה (בקוטר 24 ס"מ).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)243216
חלבונים (גרם)3.91 3.47
פחמימות (גרם)4540
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.33
שומנים (גרם)6.11 5.43
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.41
נתרן (מ"ג)1,1461,018
סיבים תזונתיים (גרם)2.23 1.98
מים (גרם)47.7642.45
ויטמין A (מק"ג)0.050.04
ויטמין B (מ"ג)0.960.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.570.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.073.62
ויטמין C (מ"ג)3.222.86
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)1.020.91
סידן (מ"ג)5.564.94
ברזל (מ"ג)0.30.27
מגנזיום (מ"ג)9.478.42
זרחן (מ"ג)18.0616.06
אבץ (מ"ג)0.140.12
אשלגן (מ"ג)148.15131.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 10.8% 6.9% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.