דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז בסגנון פרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר מרתיחים מים (עד 3/4 מהגובה של הסיר). ברגע שהמים רותחים מוסיפים מלח, 1/2 כפית כורכום, כמון, אורז ופול ירוק, ומערבבים.
  • 2 מבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך 8-9 דקות ומסננים (כמו בישול ספגטי).
  • 3 במחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
  • 4 מוסיפים את הבצל המטוגן והשמיר לאורז המסונן ומערבבים (אפשר ממש לערבב בתוך המסננת).
  • 5 בסיר מחממים 2 כפות שמן נוספות, מוסיפים מעט כורכום (כ- 1/4 כפית) ומטגנים את תפוח האדמה הפרוס עד הזהבה.
  • 6 מנמיכים את הלהבה ומעבירים את האורז לסיר. מערבבים בכוס 1/2 כוס מים עם חצי כף שמן, מטפטפים על האורז בעזרת כף ומהדקים מעט את האורז לסיר.
  • 7 מכסים את הסיר עם מכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות.
  • 8 הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת (ממש כמו עוגה) כך שפרוסות תפוח האדמה יהיו למעלה (כמו בתמונה).
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253176
חלבונים (גרם)7.97 5.54
פחמימות (גרם)4531
מתוכן סוכרים (גרם)1.84 1.28
שומנים (גרם)5.69 3.96
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.28
נתרן (מ"ג)1,6581,153
סיבים תזונתיים (גרם)4.48 3.12
מים (גרם)74.5151.84
ויטמין A (מק"ג)39.127.2
ויטמין B (מ"ג)1.461.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.840.58
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.4349.69
ויטמין C (מ"ג)11.157.75
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)2.031.42
סידן (מ"ג)45.8131.86
ברזל (מ"ג)1.721.2
מגנזיום (מ"ג)33.8923.58
זרחן (מ"ג)84.2858.63
אבץ (מ"ג)0.710.49
אשלגן (מ"ג)315.2219.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 9% 12.6% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז בר עם אפונה ירוקה

אורז בר עם אפונה ירוקה

חזה עוף בסגנון שווארמה

חזה עוף בסגנון שווארמה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

בקלאווה תפוחים

בקלאווה תפוחים

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

סלט עשבים ופיצוחים ברוטב לימון ושמן זית

סלט עשבים ופיצוחים ברוטב לימון ושמן זית

מתכון לחומוס: איך מכינים חומוס ביתי מנצח?

מתכון לחומוס: איך מכינים חומוס ביתי מנצח?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪