דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז בתוספת פול ושמיר
אורז בסגנון פרסי
  • 1 בסיר מרתיחים מים (עד 3/4 מהגובה של הסיר). ברגע שהמים רותחים מוסיפים מלח, 1/2 כפית כורכום, כמון, אורז ופול ירוק, ומערבבים.
  • 2 מבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך 8-9 דקות ומסננים (כמו בישול ספגטי).
  • 3 במחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
  • 4 מוסיפים את הבצל המטוגן והשמיר לאורז המסונן ומערבבים (אפשר ממש לערבב בתוך המסננת).
  • 5 בסיר מחממים 2 כפות שמן נוספות, מוסיפים מעט כורכום (כ- 1/4 כפית) ומטגנים את תפוח האדמה הפרוס עד הזהבה.
  • 6 מנמיכים את הלהבה ומעבירים את האורז לסיר. מערבבים בכוס 1/2 כוס מים עם חצי כף שמן, מטפטפים על האורז בעזרת כף ומהדקים מעט את האורז לסיר.
  • 7 מכסים את הסיר עם מכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות.
  • 8 הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת (ממש כמו עוגה) כך שפרוסות תפוח האדמה יהיו למעלה (כמו בתמונה).
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 9% 12.6% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב