מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אורז בסגנון פרסי
- 1 בסיר מרתיחים מים (עד 3/4 מהגובה של הסיר). ברגע שהמים רותחים מוסיפים את המלח, הכורכום, הכמון, האורז והפול הירוק, ומערבבים. מבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך כ- 8-9 דקות ומסננים (כמו בישול ספגטי).
- 2 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
- 3 מוסיפים את הבצל המטוגן והשמיר לאורז המסונן ומערבבים (אפשר ממש לערבב בתוך המסננת).
- 4 בסיר מחממים את השמן, מוסיפים מעט כורכום ומטגנים את תפוח האדמה הפרוס עד להזהבה.
- 5 מנמיכים את הלהבה ומעבירים את האורז לסיר. מערבבים בכוס את המים עם השמן, מטפטפים על האורז בעזרת כף ומהדקים מעט את האורז לסיר.
- 6 מכסים את הסיר עם מכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות.
- 7 הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת (ממש כמו עוגה) כך שפרוסות תפוח האדמה תהיינה למעלה (כמו בתמונה). מתקבל אורז בתוספת פול ושמיר קל וטעים!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.1% |
9% |
12.6% |
71.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב