דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת אורז עם פול ושמיר
פשטידת אורז עם פול ושמיר
תוספת בריאה מהמטבח הפרסי

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את האורז במים כ- 3/4 בישול בערך כ- 10 דקות ומסננים.
  • 2 בינתיים מטגנים במחבת בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפול, השמיר והשום, מנמיכים את הלהבה, ממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות ומצננים.
  • 3 מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים את הביצים והתבלינים, ובשלב זה אפשר להוסיף עוד מעט שמן.
  • 4 משמנים את התבנית (אני השתמשתי בתבנית קפיצית מס` 24), מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות. מחכים מעט שהפשטידה תתייצב ואז פורסים ומתענגים על פשטידת אורז ופול מהמטבח הפרסי הנהדר!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית מספר 24.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)97108
חלבונים (גרם)5.36 5.99
פחמימות (גרם)910
מתוכן סוכרים (גרם)0.52 0.58
שומנים (גרם)4.55 5.09
מתוכם שומן רווי (גרם)1.07 1.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)90.34 100.94
נתרן (מ"ג)287.89321.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.49 0.55
מים (גרם)29.432.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)49.9155.76
ויטמין B (מ"ג)0.720.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.0819.09
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.24
ויטמין C (מ"ג)3.233.61
ויטמין D (מק"ג)0.50.56
ויטמין E (מ"ג)0.260.29
ויטמין K (מק"ג)0.370.41
סידן (מ"ג)24.126.92
ברזל (מ"ג)0.70.78
מגנזיום (מ"ג)66.71
זרחן (מ"ג)54.8761.31
אבץ (מ"ג)0.370.42
אשלגן (מ"ג)75.2884.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.53
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.921.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.96

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 24.1% 28.4% 44.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.