דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת אורז עם פול ושמיר
תוספת בריאה מהמטבח הפרסי
  • 1 מבשלים את האורז במים כ- 3/4 בישול בערך כ- 10 דקות ומסננים.
  • 2 בינתיים מטגנים במחבת בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפול, השמיר והשום, מנמיכים את הלהבה, ממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות ומצננים.
  • 3 מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים את הביצים והתבלינים, ובשלב זה אפשר להוסיף עוד מעט שמן.
  • 4 משמנים את התבנית (אני השתמשתי בתבנית קפיצית מס` 24), מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות. מחכים מעט שהפשטידה תתייצב ואז פורסים ומתענגים על פשטידת אורז ופול מהמטבח הפרסי הנהדר!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית מספר 24.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 24.1% 28.4% 44.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב