דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת ירקות מושלמת לאורז

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 369 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז לרבע שעה בקערת מים ומסננים.
  • 2 חותכים את כל הירקות לקוביות, ומטגנים במחבת רחבה בשמן הזית עם מכסה סגור עד שהירקות משחימים מעט.
  • 3 מוסיפים חצי כוס מים רותחים למחבת עם הירקות, מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור.
  • 4 בזמן הטיגון מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים למשך כ- 20 דקות, עד שהוא מוכן לאכילה.
  • 5 מוסיפים למחבת את התבלינים והאפונה המבושלת, מערבבים ומבשלים במשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 6 מוסיפים את הירקות לאורז המבושל שבסיר, ומערבבים הכל יחד בעדינות למיזוג טעמים.
  • 7 מגישים ואוכלים חם (טעים גם קר).
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן בישול האפונה (הכנה מוקדמת - לפני שמוסיפים אותה לירקות).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20556
חלבונים (גרם)6.17 1.67
פחמימות (גרם)3710
מתוכן סוכרים (גרם)6.26 1.69
שומנים (גרם)5.3 1.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.8 0.22
נתרן (מ"ג)259.9270.41
סיבים תזונתיים (גרם)5.11 1.39
מים (גרם)297.5980.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)398.47107.94
ויטמין B (מ"ג)2.040.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.120.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.5610.44
ויטמין C (מ"ג)108.6829.44
ויטמין E (מ"ג)1.010.27
ויטמין K (מק"ג)8.812.39
סידן (מ"ג)50.1213.58
ברזל (מ"ג)0.980.26
מגנזיום (מ"ג)37.5810.18
זרחן (מ"ג)89.6524.29
אבץ (מ"ג)0.720.2
אשלגן (מ"ג)516.1139.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 9.9% 11.6% 68.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.