דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז קל וטעים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את האפונה הקפואה, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את האפונה המבושלת והאורז, לערבב ולמזוג את המים הרותחים.
  • 3 להוסיף את המלח, הפלפל השחור, אבקת המרק והשמיר, לבשל כ- 20 דקות על אש נמוכה ולערבב.
  • 4 לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות גילה מוגמי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)210142
חלבונים (גרם)7 4.74
פחמימות (גרם)3725
מתוכן סוכרים (גרם)1.19 0.8
שומנים (גרם)6.11 4.13
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.29
נתרן (מ"ג)904.74612.14
סיבים תזונתיים (גרם)5.09 3.45
מים (גרם)22.0114.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.060.04
ויטמין B (מק"ג)0.1387.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.792.56
ויטמין C (מ"ג)1.380.94
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.780.53
סידן (מ"ג)1610.83
ברזל (מ"ג)0.180.12
מגנזיום (מ"ג)3.542.4
זרחן (מ"ג)9.446.39
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)46.6831.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 11.1% 12.7% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.