דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גונדי אורז
גונדי אורז
גונדי אורז
גונדי אורז פרסי מושלם

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטחון את חזה העוף ואת חזה ההודו ולשים בקערה. לשטוף את האורז ולהוסיף לקערה, כמו גם את הבצל המגורד בפומפייה, לערבב ולהוסיף את התבלינים, השום, קמח תפוחי האדמה, השמן והפטרוזיליה, ולערבב היטב את העיסה (אם יש צורך אפשר להוסיף לעיסה קצת מים).
  • 2 להניח את התערובת במקרר מכוסה כשעתיים לפחות כדי לאחד טעמים (עדיף להניח למשך לילה).
  • 3 להרתיח כ- 5-6 כוסות מים בסיר ביחד עם התבלינים למרק.
  • 4 להכין מתערובת הגונדי כדורים בגודל כדורי פינג פונג, להכניס למרק בעדינות ולבשל במשך כ- 45-60 דקות או עד שמוכן. זהו - יש לכם גונדי אורז פרסי טעים וחם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשים במרק לימון פרסי יבש. ניתן לשדרג את קציצות הגונדי עם כף רכז רימונים. בנוסף, ניתן להוסיף כף רכז רימונים נוספת גם למרק במידה ואוהבים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חזה העוף וההודו מכילים יחסית מעט שומן. כדי שהמתכון יהיה דיאטטי, ניתן פשוט לקצץ את כמות השמן בחצי (3 כפות שמן). ניתן להמיר את האורז הרגיל באורז מלא. את מרק העוף ניתן להמיר למרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, ועוד יותר מומלץ להשתמש בציר עוף אמיתי.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לתבל את המרק במעט אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט במקום המלח לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165163
חלבונים (גרם)15.75 15.54
פחמימות (גרם)1212
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.79
שומנים (גרם)8.95 8.82
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)39.06 38.53
נתרן (מ"ג)563.4555.76
סיבים תזונתיים (גרם)0.8 0.79
מים (גרם)51.0450.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.859.72
ויטמין B (מ"ג)4.864.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.224.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.797.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.18
ויטמין C (מ"ג)4.414.35
ויטמין D (מק"ג)0.10.1
ויטמין E (מ"ג)0.120.12
ויטמין K (מק"ג)31.2830.86
סידן (מ"ג)22.9222.61
ברזל (מ"ג)1.231.22
מגנזיום (מ"ג)19.719.43
זרחן (מ"ג)109.17107.69
אבץ (מ"ג)0.850.83
אשלגן (מ"ג)171.64169.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.440.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.380.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 24% 42.3% 31.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.