דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גונדי אורז
גונדי אורז פרסי מושלם
  • 1 לטחון את חזה העוף ואת חזה ההודו ולשים בקערה.
  • 2 לשטוף את האורז ולהוסיף לקערה, כמו גם את הבצל המגורד בפומפייה.
  • 3 לערבב את המצרכים בקערה ולהוסיף את המלח, הפלפל השחור, הכורכום, הכמון, זרעי הכוסברה, השום, קמח תפוחי האדמה, השמן והפטרוזיליה, לערבב היטב את העיסה (אם יש צורך אפשר להוסיף לעיסה קצת מים). להניח במקרר מכוסה למשך כשעתיים לפחות כדי לאחד טעמים (עדיף להניח למשך לילה).
  • 4 להרתיח כ- 5-6 כוסות מים בסיר ביחד עם המלח, הפלפל השחור והכורכום.
  • 5 להכין מעיסת הגונדי כדורים בגודל כדורי פינג פונג, להכניס למרק בעדינות ולבשל במשך כ- 45-60 דקות עד שמוכן.
  • 6 הרי לכם גונדי אורז פרסי טעים וחם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשים במרק לימון פרסי יבש. ניתן לשדרג את קציצות הגונדי עם כף רכז רימונים. בנוסף, ניתן להוסיף כף רכז רימונים נוספת גם למרק במידה ואוהבים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חזה העוף וההודו מכילים יחסית מעט שומן. כדי שהמתכון יהיה דיאטטי, ניתן פשוט לקצץ את כמות השמן בחצי (3 כפות שמן). ניתן להמיר את האורז הרגיל באורז מלא. את מרק העוף ניתן להמיר למרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, ועוד יותר מומלץ להשתמש בציר עוף אמיתי.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לתבל את המרק במעט אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט במקום המלח לפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 24% 42.3% 31.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב