דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (18-20 מאפים בוכרים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גוז`גיזה
סמבוסק בוכרי במילוי בשר טלה ובצל
  • 1 מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים יחד, יוצרים גומה ומוסיפים מיונז ומים פושרים בהדרגה. את המלח, השמן והאניס מוסיפים לקראת הסוף ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 בינתיים במחבת יציקה גדולה (עם ציפוי טפלון/קרמי) מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך והזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד. באותה מחבת מחממים כף שמן נוספת וסוגרים ומטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבשר משנה את צבעו ומזהיב מעט (כ- 10 דקות). מוסיפים את הבצל המטוגן, התבלינים והמלח, מערבבים עוד כדקה-שתיים ומוכן. מצננים.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 18-20 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה. על משטח מעט משומן מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים במרכז כף גדושה בערך מהמלית. סוגרים למעין צורה של פרח ומניחים על התבנית כשהצד של הסגירה כלפי מטה. ניתן לסגור גם בצורת משולש או ריבוע.
  • 4 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים שומשום וקצח, ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 20.8% 23.2% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב