גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה? |
נמאס לכם להזמין פיצה, לחכות שעה לשליח ולבסוף לאכול פיצה פושרת? הגיע הזמן שתלמדו איך מכינים פיצה ביתית בקלות שהיא הרבה יותר טעימה ובריאה מזו המסחרית. הסוד לפיצה ביתית מעולה הוא כמובן הבצק לפיצה. אם תעברו את השלב הזה בהצלחה - השלבים הבאים הרבה יותר פשוטים. כל מה שאתם צריכים זה לעקוב אחר ההוראות, וכדי להקל עליכם את העבודה מומלץ מאוד לעשות שימוש במיקסר להכנת בצק פיצה איכותי. קדימה, מתחילים!
מערכת foodsdictionary, 19.04.2020
אין כמו פיצה שהרגע יצאה מהתנור
מי לא אוהב פיצה?פיצה היא מאכל איטלקי המורכב בצורתו הקלאסית מבצק שמרים, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ומגוון תוספות. פיצה איטלקית נחשבת לאחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם, שכן כמעט ואין מסעדה איטלקית או מסעדה המגישה אוכל חלבי - שלא מציעה בתפריט שלה כמה סוגי פיצות (או לפחות פיצה קלאסית). פיצה אהובה מאוד על כולם ובמיוחד על ילדים (פיצה קלאסית כמעט ללא תוספות, אולי רק עם זיתים). ניתן להבחין בכמה סוגי פיצות, הן מבחינת הרכב הבצק (מפורט בהמשך), הן מבחינת הרוטב (רוטב עגבניות, רוטב פסטו או בכלל פיצה לבנה) והן מבחינת התוספות על הפיצה. האמת שגם מבחינת הניראות ניתן להבחין בכמה צורות הגשה. צורת ההגשה הפופולארית ביותר היא כמובן צורת המשולש (משולש פיצה), אך ניתן להכין גם פיצה עגולה, פיצה מלבנית ועוד. פעם אחת שמענו את דידי הררי תוהה לעצמו ברדיו מי הגאון שהגה את הרעיון להכין פיצה עגולה, חתוכה למשולשים ומוגשת במגש מרובע. נחמד, לא? (: בצק לפיצה - זה מה שעושה את ההבדלבגדול, רוב הבצקים לפיצה שתמצאו די דומים, אך יש הבדלים קטנים שיוצרים את המרקם המושלם לעבודה נוחה וגמישה עם בצק הפיצה. מרכיבי בצק פיצה מושלם הם קמח פיצה מנופה, שמרים (יבשים או טריים), שמן זית, סוכר (או דבש/גם וגם), מלח ומים (קישורים למתכונים לבצק פיצה תמצאו בסוף הכתבה). רצוי מאוד לעבוד עם מיקסר - מקל על עבודת לישת הבצק ומזרז את התהליך. שימו לב: רצוי להתפיח את בצק השמרים פעמיים - פעם אחת אחרי לישת הבצק, ופעם השנייה לאחר שמורידים את האוויר מכדור הבצק, יוצרים כדורי פיצה ומתפיחים שוב לפני הרידוד. אגב, כדאי לנסות להכין שולי בצק עבים במיוחד לפיצה - ולמלא אותם בגבינת מוצרלה! לשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק
רוטב עגבניות - אל תתפשרו על זהכמובן שאתם יכולים להשתמש ברוטב עגבניות מוכן לפיצה, אך פעמים רבות הוא גם יקר יותר והאמת שפחות טעים מהרוטב שאתם יכולים להכין לבד. אנחנו מאוד ממליצים לכם על עגבניות מרוסקות ומסוננות (בדגש על המסוננות, בדרך כלל נמכרים בבקבוקי זכוכית של 700 מ"ל) עם שמן זית, אורגנו, תערובת תיבול טוסקנה, שום גבישי, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר לאיזון החמיצות. אחלה רוטב - במינימום עבודה! 100% גבינות באיכות גבוההבלי תחליפים ובלי כל מיני תערובות גבינה - רק 100% גבינה בפיצה הביתית שלכם. זה כל היופי כשאתם מכינים פיצה ביתית - אתם שולטים במצרכים ובאיכות שלהם! השתמשו ב- 100% גבינת מוצרלה איכותית, כשאתם יכולים גם לגרד גבינה צהובה ולשלב בין השתיים. תוכלו גם לשלב גבינת פרמזן (או גבינת גרנה פדנו), גבינה כחולה כמו גבינת גורגנזולה, גבינת אמנטל ועוד (מתאים מאוד לפיצת ארבע גבינות). תקלו על עצמכם ותרכשו את הגבינות מגורדות כבר מהמעדנייה. ואיך אפשר בלי תוספות על הפיצה?האמת, פיצה רגילה בלי תוספות כלשהן היא פיצה משעממת בלי צבע (למרות שהיא האידיאלית עבור ילדים קטנים). אנחנו מאוד אוהבים תוספות על הפיצה הביתית שלנו מגוון של תוספות ביחד (לדוגמא, שילוב של בצל עם גבינה בולגרית, או תירס עם עגבניות וכדומה). להלן מבחר הצעות לתוספות על פיצה >>>
רק 100% גבינה - תקפידו על זה!
אפייה בטאבון או בתנור?אפיית הפיצה היא חלק חשוב ודי קריטי לטעמה של הפיצה. אפייה בטאבון היא למעשה אפייה בחום גבוה מאוד של 450 מעלות צלזיוס, והיא מעניקה לפיצה את המרקם הקראסטי המיוחל, וכמובן שגם זמן האפייה קצר יותר מאשר בתנור רגיל. יחד עם זאת, לא לכולם יש חצר ובטח שלא לכולם יש טאבון בחצר. מה עושים? פשוט אופים בתנור הביתי כמובן! חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות ואפו את הפיצה למשך כ- 15-20 דקות (תלוי בסוג התנור כמובן). אגב, אתם לא חייבים כלל תבנית עגולה לפיצה - אתם יכולים להכין אחלה פיצה ביתית בתבניות המרובעות של התנור שלכם. לאחר אפיית הפיצההפעולה המתבקשת ביותר - לאכול ישר! אם לא אוכלים פיצה ישר מהתנור - היא מתקררת והופכת להיות פחות טעימה (כמובן שכדאי להיזהר על הלשון בביס הראשון). בנוסף, אחרי האפייה כדאי לפזר עלי בזיליקום טריים (לא לפזר לפני האפייה) או עלי רוקט, לזלף מעט שמן זית ולפזר תבלינים כמו תערובת עשבי תיבול איטלקיים, אורגנו מיובש, זעתר, צ'ילי יבש גרוס, שום גבישי, רוטב עגבניות מתובל ועוד. אנחנו מעדיפים לוותר על תערובת התיבול של הפיצריות, שכן היא בדרך כלל מכילה מונוסודיום גלוטמט (חומר משפר טעם למזון) והרבה סוכר ומלח. פיצה ביתית מבצק שמרים מושלם צילום: מאיה פפיסמדוב
מתכוני פיצה מושלמים להכנה ביתיתאז איך מכינים פיצה ביתית מושלמת? הנה מספר מתכונים שאתם יכולים לאמץ - תוצאה מושלמת מובטחת!
למתכונים נוספים: מבחר ענק של פיצות ביתיות. ועוד כמה מתכונים שיכולים לעניין אתכם >>> בהצלחה ושתפו אותנו איך יצא לכם בעמוד הפייסבוק שלנו! |