הכנת הבצק:
1. לערבב במיקסר או בערבוב ידני את הקמח, השמרים (ניתן להשתמש גם בכחצי קוביית שמרים טריים), הסוכר, המלח, שמן הזית והמים.
2. ללוש את העיסה עד שנוצרת עיסה אחידה ולא דביקה (במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, במידה והבצק קשה מדי להוסיף מעט מים).
3. להניח להתפחה בקערה מכוסה במשך כשעה.
הכנת הרוטב:
1. לכתוש את השום ולשים בקערה.
2. להוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הקטשופ, שמן הזית, האורגנו, הבזיליקום, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והמים, ולערבב היטב.
3. לשמן 2 תבניות גדולות של התנור בשמן קנולה ולשטח את הבצק על התבניות (או 3 תבניות עגולות לפיצה בקוטר 35 ס"מ). מעל לשים את הרוטב ומעל הרוטב לפזר את הגבינה הצהובה והמוצרלה (לכל פיצה 200 גרם גבינה צהובה מגורדת ו- 100 גרם מוצרלה מגורדת). להוסיף את כל התוספות לפיצה בהן מעוניינים (לפי הטעם האישי - את הבזיליקום מומלץ להוסיף כבזיליקום טרי לאחר האפייה).
4. לחמם את התנור לחום של 200 מעלות ולאפות במשך כ- 30 דקות או עד שהפיצה מוכנה (יש לשים לב לזמן האפייה מכיוון שהוא עשוי להשתנות בתנורי אפייה שונים).
5. הרי לכם פיצה ביתית מושלמת - בתיאבון
זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. כמות המצרכים הינה ל- 3 פיצות על תבניות עגולות וגדולות להכנת פיצה או ל- 2 פיצות בתבניות התנור.