מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (כ- 18 מנות מ- 3 תבניות פיצה עגולות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פיצה ביתית קלה להכנה
- הכנת הבצק:
- 1 לערבב במיקסר או בערבוב ידני את הקמח, השמרים (ניתן להשתמש גם בכחצי קוביית שמרים טריים), הסוכר, המלח, שמן הזית והמים.
- 2 ללוש את העיסה עד שנוצרת עיסה אחידה ולא דביקה (במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, במידה והבצק קשה מדי להוסיף מעט מים).
- 3 להניח להתפחה בקערה מכוסה במשך כשעה.
- הכנת הרוטב:
- 1 לכתוש את השום ולשים בקערה.
- 2 להוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הקטשופ, שמן הזית, האורגנו, הבזיליקום, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והמים, ולערבב היטב.
- 3 לשמן 2 תבניות גדולות של התנור בשמן קנולה ולשטח את הבצק על התבניות (או 3 תבניות עגולות לפיצה בקוטר 35 ס"מ). מעל לשים את הרוטב ומעל הרוטב לפזר את הגבינה הצהובה והמוצרלה (לכל פיצה 200 גרם גבינה צהובה מגורדת ו- 100 גרם מוצרלה מגורדת). להוסיף את כל התוספות לפיצה בהן מעוניינים (לפי הטעם האישי - את הבזיליקום מומלץ להוסיף כבזיליקום טרי לאחר האפייה).
- 4 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות ולאפות במשך כ- 30 דקות או עד שהפיצה מוכנה (יש לשים לב לזמן האפייה מכיוון שהוא עשוי להשתנות בתנורי אפייה שונים).
- 5 הרי לכם פיצה ביתית מושלמת - בתיאבון
טיפ למתכון
אפשר לשדרג את הפיצה עם כל תוספות אחרות שרוצים וגם להוסיף גבינות שאוהבים. ניתן "לשחק" עם מצרכי הרוטב והכמויות שלהם.
ציוד נדרש: תבניות עגולות לפיצה או תבניות תנור.
זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. כמות המצרכים הינה ל- 3 פיצות על תבניות עגולות וגדולות להכנת פיצה או ל- 2 פיצות בתבניות התנור.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
20.1% |
30.5% |
48.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב