דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה עם חצילים
פיצה עם חצילים
פיצה ביתית בתוספת חצילים על מחבת פסים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (2 פיצות עגולות (8 מנות כל פיצה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, המלח והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 2 מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק לעיגול ומעבירים לתבנית עגולה. משתדלים שהשוליים יהיו יותר גבוהים (לא חובה) ומשאירים כך לתפיחה נוספת של כ- 10-15 דקות.
  • 3 בינתיים מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.
  • 4 פורסים את החצילים בעובי הרצוי. כל פרוסה חותכים לחצי, מברישים במעט שמן זית, מטגנים על מחבת פסים חמה משני הצדדים עד שנוצרים פסים בחציל ומצננים.
  • 5 מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מפזרים מעל גבינה צהובה, מניחים את פרוסות החציל המטוגנות ומעל מפזרים מוצרלה מגורדת.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 7-10 דקות, עד שהשוליים משחימים והגבינה מבעבעת. מתקבלת פיצה חצילים ביתית מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בגבינת גאודה מגורדת.

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. שיטת ההכנה כוללת גם את טיגון החצילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)272200
חלבונים (גרם)13.54 9.94
פחמימות (גרם)3627
מתוכן סוכרים (גרם)3.65 2.68
שומנים (גרם)8.6 6.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.88 2.11
כולסטרול (מ"ג)10.41 7.65
נתרן (מ"ג)492.92361.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.62 0.46
מים (גרם)39.6929.14
ויטמין A (מק"ג)5.574.09
ויטמין B (מ"ג)0.240.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.272.4
ויטמין C (מ"ג)3.072.25
ויטמין E (מ"ג)0.150.11
ויטמין K (מק"ג)1.140.84
סידן (מ"ג)225.74165.76
ברזל (מ"ג)0.130.1
מגנזיום (מ"ג)11.788.65
זרחן (מ"ג)4.543.33
אבץ (מ"ג)0.040.03
אשלגן (מ"ג)32.6924
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 14.6% 23% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.