דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קורוקה מהמטבח היפני
קורוקה מהמטבח היפני
קורוקה מהמטבח היפני
טעימות בטירוף ומתחסלות במהרה, צילום: אלונה להב

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם למשך כ- 40 דקות עד לריכוך.
  • 2 מסננים אותם מהמים, מצננים, ולאחר מכן קולפים ומועכים אותם לפירה.
  • 3 במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הבצל. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מאפיר.
  • 4 מטבלים בסריראצ`ה, מלח ופלפל שחור.
  • 5 מערבבים את תערובת הבשר עם תערובת הפירה, ומצננים במקרר לשעה.
  • 6 על משטח העבודה עורכים 3 קעריות: אחת עם קמח תפוחי אדמה, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פאנקו.
  • 7 בידיים לחות יוצרים 15 כופתאות אובליות קטנות מהתערובת.
  • 8 טובלים כל כופתא בתערובת קמח תפוחי האדמה, מעבירים לביצה ואז מעבירים לפאנקו ומצפים היטב.
  • 9 מטגנים את הכופתאות בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) עד להזהבה.
  • 10 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. הערך התזונתי לא כולל את רוטב הסריראצ?ה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ניבה קרן אור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)119195
חלבונים (גרם)4.21 6.86
פחמימות (גרם)1422
מתוכן סוכרים (גרם)0.86 1.4
שומנים (גרם)5.36 8.75
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 1.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)22.94 37.41
נתרן (מ"ג)260.95425.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 1.35
מים (גרם)35.9658.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.2711.86
ויטמין B (מ"ג)1.462.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.961.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.3411.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.47
ויטמין C (מ"ג)2.413.92
ויטמין D (מק"ג)0.090.15
ויטמין E (מ"ג)0.090.15
ויטמין K (מק"ג)0.841.37
סידן (מ"ג)10.7517.53
ברזל (מ"ג)0.50.81
מגנזיום (מ"ג)11.0217.96
זרחן (מ"ג)46.4675.74
אבץ (מ"ג)0.681.11
אשלגן (מ"ג)169.83276.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 22.3% 17.5% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.