דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (המתכון מתאים ל- 8 חצאי קלמנטינות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פנקוטה קלמנטינה
פנקוטה מיוחדת בהגשה יפה
  • 1 מכינים את הג`לטין: בקערית קטנה מניחים את המים הקרים ותוך כדי ערבוב מכניסים פנימה את אבקת הג`לטין. מערבבים היטב עד שהג`לטין מתחיל לספוג את המים ואין יותר מים חופשיים. מכניסים למקרר להתייצבות מלאה (כ- 20 דקות). שימו לב- יש סוגי ג`לטין שונים שעובדים שונה. אם הג`לטין שאתם משתמשים בו לא מצליח לספוג את המים רק בעזרת ערבוב, יש להניח על בן-מארי (סיר עם מים רותחים) ולחמם את הכל עד שמגיע להמסה מלאה, ואז להכניס להתייצבות במקרר למשך כ- 40 דקות (משקל מסת הג`לטין שאמורה להיות הוא 18 גרם). אפשר גם להכין את מסת הג`לטין יום או כמה ימים לפני ולשמור במקרר בכלי אטום.
  • 2 מניחים בקלחת את כל המרכיבים מלבד מסת הג`לטין ומערבבים. מביאים לרתיחה ראשונה ומסירים מהאש. מוסיפים את הג`לטין ומערבבים עד להמסה. מסננים דרך מסננת דקה וזהו - מוכן!
  • 3 מעבירים את הפנקוטה לכלים מתאימים או לקליפות הקלמנטינה כמו שאני הגשתי, ומכניסים למקרר למספר שעות עד שהקרם מתייצב.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרידת הקלמנטינה. שיטת ההכנה כוללת גם קירור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 64.5% 5.5% 29.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.85 (1.88 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב