דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פנקוטה קלמנטינה
פנקוטה קלמנטינה
פנקוטה מיוחדת בהגשה יפה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (המתכון מתאים ל- 8 חצאי קלמנטינות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הג`לטין: בקערית קטנה מניחים את המים הקרים ותוך כדי ערבוב מכניסים פנימה את אבקת הג`לטין. מערבבים היטב עד שהג`לטין מתחיל לספוג את המים ואין יותר מים חופשיים. מכניסים למקרר להתייצבות מלאה (כ- 20 דקות). שימו לב- יש סוגי ג`לטין שונים שעובדים שונה. אם הג`לטין שאתם משתמשים בו לא מצליח לספוג את המים רק בעזרת ערבוב, יש להניח על בן-מארי (סיר עם מים רותחים) ולחמם את הכל עד שמגיע להמסה מלאה, ואז להכניס להתייצבות במקרר למשך כ- 40 דקות (משקל מסת הג`לטין שאמורה להיות הוא 18 גרם). אפשר גם להכין את מסת הג`לטין יום או כמה ימים לפני ולשמור במקרר בכלי אטום.
  • 2 מניחים בקלחת את כל המרכיבים מלבד מסת הג`לטין ומערבבים. מביאים לרתיחה ראשונה ומסירים מהאש. מוסיפים את הג`לטין ומערבבים עד להמסה. מסננים דרך מסננת דקה וזהו - מוכן!
  • 3 מעבירים את הפנקוטה לכלים מתאימים או לקליפות הקלמנטינה כמו שאני הגשתי, ומכניסים למקרר למספר שעות עד שהקרם מתייצב.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרידת הקלמנטינה. שיטת ההכנה כוללת גם קירור.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נועה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)143289
חלבונים (גרם)1.1 2.23
פחמימות (גרם)612
מתוכן סוכרים (גרם)4.48 9.09
שומנים (גרם)12.84 26.07
מתוכם שומן רווי (גרם)8.04 16.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.470.95
כולסטרול (מ"ג)35.63 72.34
נתרן (מ"ג)9.2918.86
סיבים תזונתיים (גרם)0.13 0.26
מים (גרם)8.3716.99
ויטמין B (מ"ג)75.860.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.83.65
ויטמין C (מ"ג)3.667.43
ויטמין E (מ"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)2.344.76
ברזל (מ"ג)0.010.02
מגנזיום (מ"ג)0.771.56
זרחן (מ"ג)1.583.2
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)13.3527.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 64.5% 5.5% 29.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.85 (1.88 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.