דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (מס` מוערך של כעכים קטנים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כעכים מלוחים עם שומשום וקמח מלא
  • 1 מנפים לקערה את הקמחים.
  • 2 מוסיפים את המלח, מיץ הלימון והשמן (ניתן להפחית מכמות השמן ולהתחיל עם כחצי כוס - ראו תגובות למתכון).
  • 3 יוצקים מעל הכל את המים הרותחים ומערבבים בכף עד לקבלת גוש בצק. כשהבצק מתגבש עוברים ללישה ידנית, לשים שתיים-שלוש דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • 4 אם הבצק שמנוני ומתפרק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח בהדרגה עד לקבלת מרקם נוח אך יש לזכור - הבצק לא צריך להיות יבש.
  • 5 לוקחים כמות קטנה מהבצק כל פעם, מגלגלים לנקניק קטן, ומחברים את שני קצוותיו לכעך.
  • 6 מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות עד שהכעכים זהובים למראה ופריכים.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 38.4% 8.3% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.72 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב