מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ג`חנון ביתי בריא יותר
- 1 לשים בקערה גדולה את הקמח, לאחר מכן להוסיף את המלח, הסוכר, הדבש ואבקת האפייה, ולערבב.
- 2 להוסיף את המים. בתחילה כוס אחת ואח"כ בהדרגה את השאר, אם יש צורך להוסיף עוד מים, עד שהבצק לא נדבק לידיים. מניחים את עיסת הבצק בצד לחצי שעה.
- 3 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של פינג פונג, ומניחים בתבנית עם מעט שמן שיכסה את הבצק מכל הכיוונים. מכסים במגבת ונותנים לכדורי הבצק לנוח כחצי שעה (לא לדאוג, הבצק לא סופג את כל השמן).
- 5 משטחים עם מערוך את הכדורים ויוצרים מעין מלבן. מורחים על כל מלבן מהמזולה, כך שכל המלבן יהיה משוח במרגרינה. מקפלים את הבצק משני צדדיו ומגלגלים כמו רוגלך.
- 6 מרפדים סיר של ג`חנון בפרוסות לחם דקות, מעל שמים נייר פרגמנט ומעל מניחים את כל הג`חנונים צמודים אחד לשני.
- 7 שמים את הסיר על פלטת שבת לכ- 10 שעות (אפשר גם בתנור: חצי שעה ראשונה על 200 מעלות ולאחר מכן למשך הלילה בחום של 100 מעלות). לבדוק את הג`חנון מוקדם בבוקר כדי לא לשרוף.
- 8 להגיש חם עם ביצים קשות, רסק עגבניות וסחוג.
- 9 בתיאבון

ציוד נדרש: פלטת שבת.
המתכון הינו עבור הג`חנון בלבד - ללא התייחסות לביצים הקשות, רסק העגבניות והסחוג. זמן ההכנה לא כולל כמובן את החימום על פלטת שבת/בתנור.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
13.1% |
10.5% |
76.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב