דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (כ- 60 שבלולים (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שבלולי גבינה ופטריות
שבלולים טעימים וקלים להכנה
  • 1 מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  • 2 מטגנים את הפטריות בשמן עד להזהבה קלה. מערבבים את אבקת המרק (כדאי לטעום עד שזה מגיע לרמת מליחות סבירה... כל אחד והטעם שלו) בגבינה ומוסיפים אליה את הפטריות המטוגנות. מערבבים היטב.
  • 3 מרדדים את הבצק דק (מגדילים את שטחו בערך ל- 150%). מורחים את המלית על הבצק. מגלגלים ליצירת רולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כס"מ אחד.
  • 4 מניחים את השבלולים (כשהם שוכבים) על גבי תבנית מתכת מרופדת בנייר אפייה, במרחק קטן זה מזה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה (20-25 דקות). מגישים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 על מנת להקל על עבודת החיתוך מומלץ להקפיא את הגליל המוכן ל- 5-7 דקות לפני החיתוך. כך החיתוך ייעשה קל, מדויק ואסתטי יותר, והרבה יותר מילוי יישאר בתוך המאפה ולא על משטח העבודה.
  • 2 מומלץ גם לטבול את הסכין שבו פורסים את הבצק בכוס מים בין חיתוך לחיתוך.
  • 3 לאחר ההכנה ניתן לשמור במקפיא למשך זמן רב או במקרר למשך כשבוע. כשרוצים לחמם, יש להשתמש בתנור או בטוסטר אובן, אך לא במיקרוגל. המיקרוגל יהרוס את הפריכות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. בדרך כלל אני משתדל למעט בשימוש באבקת מרק, אבל יש כמה דברים נפלאים שאפשר לעשות עם אבקת מרק פטריות כמרכיב עיקרי... פה יש דוגמא אחת למתכון שאני מכין לא מעט. עדיף להכין אותו מבצק עלים חמאה, אם לא אז בצק פילאס תורכי (לא פילו), ואם לא - אפשר מבצק עלים רגיל. זה באמת מאפה ממש ממש ממש טעים, וממש לא מורכב להכנה. ללא ספק, אחד היותר טעימים שאני מכיר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 30.6% 15.9% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב