גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בריאה | » | היתרונות הבריאותיים לסדר מרכיבי המזון בארוחה |
שינוי קטן בסדר אכילת מרכיבי המזון בארוחה יעזור לנו לשלוט בהקפצת רמות הסוכר בדם, ובעקבותיו האינסולין, לאחר הארוחה. מה הן היתרונות מבחינה פיזיולוגית? איך זה יכול לעזור למי שמעוניין לרדת במשקל? להגן מפני התפתחות הסוכרת ואף לעזור בטיפול בה? תוצאות מחקר חדש.
Body Reset - רעות בר-לב, N.D, יועצת לאורח חיים בריא, 04.10.2015
כדאי להתחיל את הארוחה סלט או בירקות
תוצאות מחקר חדש שפורסם באוגוסט 2015 בכתב העת המדעי Diabetes Care, מביאות לתגלית ופריצת דרך בתחום הסוכרת ומגפת ההשמנה. לכל מי שמעוניין לשמור על בריאותו, לרדת במשקל ולשלוט ברמות הסוכר בדם - כדאי להשתמש בטיפ הבא. כאמור, שינוי בסדר אכילת מרכיבי המזון בארוחה, חלבונים וירקות לעומת פחמימות, מביא לשליטה בהקפצת רמות הסוכר ובעקבותיו האינסולין בדם לאחר הארוחה. הורמון האינסוליןאינסולין הוא הורמון המופרש כתגובת הגוף לרמות הסוכר בדם העולות לאחר צריכת ארוחה המכילה פחמימות, ומופרש מתאי הלבלב. האינסולין, כמפתח למנעול, מתיישב על קולטני התא ואחראי "לפתיחת הדלת" של הגלוקוז (הסוכר) ומרכיבים נוספים חיוניים אל תא. אינסולין, סוכרת והשמנההאינסולין הוא הורמון בעל אפקט אנאבולי, כלומר מעודד התפתחות ובנייה. בארוחה שאחרי אימון לדוגמא, כאשר המטרה היא הכנסה מהירה ויעילה של מרכיבי תזונה לתא, הוא נהדר. אולם, במשך היום כאשר הוא מופרש ברמות גבוהות הוא מהווה סכנה למצב של אי סבילות לאינסולין (טרום סוכרת), מעכב ירידה במשקל והורדת אחוזי שומן וגורם לתשישות, חוסר ריכוז ותשוקות עזות למתוקים ופחמימות פשוטות כמאפים. בדם לאחר צריכת פחמימות בארוחה הוא בעל אפקט אנאבולי: מעודד בנייה בשני מנגנונים עיקריים - האחד הוא אחראי להכניס את חומצות האמינו (חלבון) לתאים לצורך בניית חלבוני השריר ומאגרי הגליקוגן, והשני הוא מעכב פעילות אנזימים האחראים על קטבוליזם (פירוק השריר). לקריאה נוספת: השפעה גדולה לשינוי קטן בסדר צריכת אבות המזון בכל ארוחה על הקפצת רמות הסוכר ובעקבותיו האינסולין, וזוהי התגלית העדכנית ביותר נכון להיום בקרב המעוניינים לרדת במשקל, בקרב בעלי סיכון לפתח סוכרת ובקרב חולי סוכרת. כלומר, אם נתחיל את הארוחה בסלט או ירקות בכל צורה, בחלבונים ונסיים בפחמימה - הארוחה תהיה פחות משמינה ומסוכנת בקרב חולי או בעלי סיכול מוגבר לפתח סוכרת. לסיכוםתזונה בריאה ומאוזנת אינה הימנעות מוחלטת, אלא הידע, הכלים והיכולת לשלב בתבונה בתפריט היומי מאכלים אהובים לצד טיפול וחיזוק הגוף. לדוגמא, כאשר יש צורך בהפחתה במתוקים או רצון בשליטה בצריכתם ובכמות, כדאי לטפל בגורמים אישיים העלולים לעורר תשוקות בלתי נשלטות של הגוף כתגובה למצב מצוקה. לדוגמא: בעיות שינה, אי איזון הורמונלי כתסמונת קדם וויסתי או גיל המעבר, חולשה חיסונית המובילה לחולשה כללית וכדומה. לכן, תמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתאים. בהצלחה! הכותבת היא רעות בר לב, ד"ר לנטורופתיה ומפתחת שיטת BodyReset. |