טיפים לאפייה מוצלחת
- לקרוא היטב את המתכון.
- למדוד ולהכין את כל המצרכים מראש.
- להשתמש בגודל תבנית או דומה לה כפי שצויין במתכון.
- בעוגות תופחות יש למלא 3/4 מגובה התבנית על מנת שהעוגה תוכל לעלות.
- יש להקפיד על משך האפייה והחום המצוינים במתכון.
- יש להוציא את העוגה המוכנה מהתבנית לאחר רבע שעה של קירור. הוצאת עוגה חמה מהתבנית תשבור אותה.
- כשאופים עוגות גבינה להקפיד לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה, דבר שיגרום לעוגה לצנוח, אלא רק ממש לפני סיומה.
- עוגות גבינה יש לקרר קירור מלא לפני הוצאתן מהתנור. יש הנוהגים לשים מגבת בדלת התנור ולהשאיר פתח עד שהעוגה מתקררת, אני נוהגת להשאיר את העוגה בתנור סגור לילה (במידה והכנתי אותה בערב).
- בעוגות פאי יש לאפות את הבצק אפייה עיוורת קודם להוספת המילוי ,על מנת שלא יחדרו נוזלים לתחתית הפאי.
למתכונים באפייה.
טיפים לבישול נכון
- לקרוא היטב את המתכון.
- להכין את המצרכים מראש, קרובים לעמדת העבודה.
- במידה וחסר אחד מן המרכיבים בתבשיל אל תתייאשו, נסו לשלב משהו במקומו (הדומה במרקמו, להחליף ירק בירק אחר, תיבול במשהו בעל טעם דומה, פלפל שחור בלבן או אנגלי וכו').
למתכונים מבושלים.
|
|
טיפים לבישול ואפייה
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.