אז מה עושים ואיך מתחילים. קודם כל לנשום, להירגע, זה לא הולך להיראות נטול צבע וטעם ושום נבטוטים לא יגיעו למנגל שלי. אז משנסים מותניים ומכינים את רשימת הקניות לקראת החגיגה הקרבה. אין כמו שיטוט בסופר או בשוק ונבירה בין מוצרים מעניינים ולא שגרתיים.
נתחיל בקבב
מה שצריך עבור קבב מוצלח זה בשר טוב, נכון?! לא! הקבב ברוב טעמו מורכב ממה שמתבלים אותו בו. אז מכינים אותו יום לפני ומשרים לפחות ללילה במקרר שיספוג את כל הטעמים טוב טוב.
לקבב יש מגוון אופציות הכנה. אנחנו נתמקד בשתיים. אפשר עם סייטן בטעם ברביקיו ואפשר עם המבורגרים טבעוניים כמו שחברת "טבע דלי" מציעה למשל. ההעדפה האישית שלי היא עם ההמבורגרים המוכנים. הם כבר מעט מתובלים וקלים לעבודה, אפשר בקלות לקווצ'ץ בידיים ולמעוך לקציצת קבב מעולה. עכשיו רק צריך לקצוץ בצל אחד דק דק, חופן פטרוזיליה קצוץ קצוץ, מעט מלח ופלפל, 2 כפות שמן ולמי שאוהב גם קצת כמון. לערבב הכל בקערה יחד עם ה"בשר" המרוסק למשהו שנראה כמו עיסה אחידה ולהשאיר ללילה במקרר. למחרת פשוט למעוך לצורת הקבב ולהניח על המנגל (רצוי עם רשת מאוד צפופה). אני איבדתי 2 קבבים עם רשת לא צפופה. לשמן מעט משני הצדדים את הקבבים ואת הרשת. יוצא מעדן... אגב, את אותם המבורגרים אפשר לצלות כמובן על האש כהמבורגרים בפני עצמם.
הגרסא השנייה עם הסייטן מכילה את אותם המרכיבים, לטחון קצוץ קצוץ את הסייטן במעבד מזון או טוחן בשר ולערבב עם כפית כמון, בצל קצוץ אחד, מעט פלפל ומלח וחצי כוס פירורי לחם שידביקו הכל יחד. משרים ללילה כמו קודם ולמחרת להכין.
אוקיי, סיימנו עם הקבב, עכשיו לשיפודים
פה זה הופך לצבעוני ומעניין, ממש אומנותי, מרכיבים סוגים שונים של שיפודים והכל הולך עם הכל. יש לנו ככה:
- שיפודי טופו עם פטריות פורטבלו.
- שיפודי בצלצלי שאלוט קטנים ועגבניות שרי.
- שיפודי קוביות חצילים.
והיד עוד נטויה... אין הרבה מה להסביר, חותכים, משפדים, אפשר לתבל לפי הטעם והחשק וצולים.
ואז מגיעה השווארמה ועושה לנו טוב על הלב...
הכנת שווארמה טבעונית: קונים שבבי סויה (שקית) וחותכים לרצועות יפות. מערבבים בקערה תבלינים - כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה חריפה, קורט פלפל שחור, קורט מלח, כפית חוויאג' למרק ובערך 5 כפות שמן. משרים את שבבי הסויה החתוכים במים רותחים למשך כרבע שעה, סוחטים ומעבירים לקערה עם התבלינים לכמה שעות ותוקעים על שיפודים ...בזמן הצלייה על האש אפשר להמשיך ולהבריש את הבלילה על השיפודים להוספת הטעם והעסיסיות... כשהגחלים כבר חמים - "לזרוק" על האש גם חציל שייקח לו את הזמן ויצלה... אנחנו כבר נכין ממנו גם סלט חצילים בטחינה. לא לשכוח להכין גם טחינה ביתית (כי קנויה זה בעעע) ובלי טחינה לא יהיה לנו חציל בטחינה. ניתן להכין גם חומוס כי הבלנדר כבר "מלוכלך" מהטחינה אז על הדרך לשפוך על חלק מהטחינה כמה חומוסים מבושלים וקצת כמון וגם זה יצא מושלם :) הולך להיות שמח...
לטחינה:
- רבע כוס טחינה גולמית.
- מיץ מלימון אחד.
- 2 שיני שום.
- מלח לפי הטעם.
- פטרוזליה קצוצה דק.
- מים עד לדלילות הרצויה.
- לערבב הכל בקערה באופן ידני או בבלנדר לכ- 2 דקות וזה הכל...
חג עצמאות טבעוני שמח מובטח!
|