גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | המסעדה היוקרתית "מוסקט" |
בחודש דצמבר בשנה שעברה החלטנו, חברתי דינה ואני, לשכור צימר במרומי ראש פינה, שכן מראה המקום בתקופת החורף מלבב מאוד, בין הברקים לגשם הזלעפות. במרומי המושבה שוכן לו מלון "מצפה הימים" הידוע בפארו וייחודו וכן, יש בו את אחת המסעדות המפוארות - מסעדת "מוסקט" - שהיא מסעדת שף, ששמעה הגיע לכל אוזנו של חובב קולינאריה. החלטנו להזמין מקום מראש במסעדה, ליום שישי בערב.
עודד מלך, מבקר אוכל, 03.12.2012
קרפצ'יו בשר גדי עם תאנים, פרמזן ועלי בייבי
עם הגיענו למלון בלילה חורפי וקר, התקשינו למצוא את המסעדה, אך בהדרכתו של פקיד הקבלה הבעיה נפתרה. מיד נשאלנו על ידי המלצר הראשי אם אנחנו אורחי המלון, שכן אורחיו זכאים להנחה. השבנו בשלילה ואמרנו שפשוט הזמנו מקום זוגי לארוחת ערב. התפריט והמנות שהוזמנומלצרית חיננית הדריכה אותנו למקומנו ליד החלון. כעבור מספר רגעים חזרה והגישה לנו את התפריט. מעיון בתפריט ורמת המחירים של המנות העיקריות, החלטנו להזמין מנות פתיחה, מנות ראשונות וקינוח בלבד. המנות העיקריות היו יקרות מעט ומשולבות, בעיקר, ממרכיבים אורגניים, שכן המלון מתבסס בעיקרו על בריאות, ואורגני לא היה בסדר העדיפות שלנו. על מרק ארטישוק ירושלמי איני מוותר, לכן, המרק הוזמן עבורי. הזמנו לשולחן: פולנטה סרטנים ים-תיכוניים, טורטליני כבד ברווז על קרם ארטישוק, שקדי עגל על מצע חם של עלי סלק וגרגרי חומוס, קרפצ'יו מבשר גדי, מעורב עם חתיכות תאנים ומעל מפוזרים גבינת פרמזן מגוררת ועלי בייבי. ההתרשמות"אישה נאה, דירה נאה וכלים נאים - מרחיבים דעתו של האדם". ואכן, המנות הוגשו בכלים נאים וגדולים, אך כמותן לא חרגה מהמסגרת שהוקצתה לה. מנה נוספת הנחשבת ל"מיוחדים של מוסקט" הייתה קרפצ'יו מבשר גדי עם חתיכות תאנה, גבינת פרמזן ועלי בייבי מפוזרים מעל. זו הייתה מנה מיוחדת, שכן בדרך כלל קרפצ'יו מוגש מבשר בקר, אך במקרה זה, חתיכות בשר הגדי היו צמיגיות מדי וקשות לאכילה. המנות האחרונות הוגשו בהידור רב: מנת קדאיף גבינת הצאן, עליה פזורים פיסטוקים גרוסים ולצידה אגס ביין אדום, המהווה ניגוד לצבע הלבן של הקדאיף. העוגה הזכירה לי את ה"קנאפה", אך הייתה טעימה ולא צרבה במתיקותה. האגס היה רך, מתקתק ושיכור, שהרי בושל ביין. מנת טארט טאטן תפוחים ברוטב רום-וניל ולצידה גלידת רוזטה שקדים, הייתה משובחת בטעמה. האווירה
מרק ארטישוק ירושלמי
האווירה במסעדה הזכירה את חדר האוכל במלון, שכן רוב לקוחות המסעדה היו אורחי המלון. לעומת זאת, מזג האוויר החורפי והרוחות שנשבו בחוץ, בהן נראו דרך החלון צמרות הברושים נעים מצד לצד, השרו את ההרגשה שאנחנו אי שם באחת מעיירות הסקי באלפים האירופאים. המחירכפי שצוין, המסעדה היא יוקרתית ומחירי מנות הפתיחה והראשונות בהתאם. בנוסף, על המבקר במסעדה לקחת בחשבון, כי כאורח המלון מגיעה לו הנחה בשיעור עשרה אחוזים לארוחה. עבור מרק הארטישוק הירושלמי שילמנו 29 ₪, הטורטליני כבד ברווז על קרם ארטישוק - 47 ₪, שקדי עגל על סלט חם של עלי סלק וגרגרי חומוס - 52 ₪, פולנטה סרטנים ים-תיכוניים - 39 ₪, קרפצ'יו מבשר גדי עם חתיכות תאנה ופרמז'ן - 40 ₪. קדאיף גבינת הצאן ואגס ביין - 42 ₪, טארט טאטן תפוחים ברוטב רום-וניל לצד גלידת רוזטה שקדים - 35 ₪. עבור כוס יין - 35 ₪. סך הכל שילמנו לזוג עבור הארוחה 354 ₪. השארנו תשר בסכום של 40 ₪. טלפון להזמנות למסעדת "מוסקט": 04-6994537. |