גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה לילדים | » | עוף ללא אנטיביוטיקה: מדוע צריכתו עדיפה? |
בכל העולם העניין בגידול וצריכה של עופות ללא אנטיביוטיקה הולך וגובר. העולם בכלל ואירופה בפרט, הולכים לכיוון של אי שימוש באנטיביוטיקה וגידול עופות ללא אנטיביוטיקה. מדובר במדיניות שהתווה האיחוד האירופאי מינואר 2006. למעשה מדובר ברווחת כלל הציבור ובריאותו באמצעות מניעת "חיסון של החברה לאנטיביוטיקה". מעבר לגידול עופות בצורה זו וללא זרזי גדילה, מקורו בחשש להתפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה וחשיפה של בני האדם אליהם ובחשש משאריות אנטיביוטיקה שנותרות בבשר.
מערכת foodsdictionary, 22.06.2015, תוכן שיווקי
צריכת עוף ללא אנטיביוטיקה והורמונים עדיפה
מה קורה בישראל?זוהי גם המוטיבציה המרכזית של ארגון הבריאות העולמי WHO (World Health Organization), כפי שעולה מכנס שנערך בלונדון בפברואר 2014. האיחוד האירופאי מגדיר גידול ללא אנטיביוטיקה ופיקוח הדוק על מתן אנטיביוטיקה כטיפול בתחלואה על פי הצורך. ישראל, לצערנו, עדיין לא שם. בארץ אין תקנות של משרד הבריאות המתייחסות לגידול ללא אנטיביוטיקה, ולכן רוב החברות אכן משתמשות באנטיביוטיקה בגידול העופות שלהם. השימוש באנטיביוטיקה בישראל נעשה בשני אופנים מרכזיים: טיפול בתחלואה על פי צורך ומתן זרזי גדילה אנטיביוטיים על בסיס קבוע. חשוב לציין כי למרות שבארץ גידול ללא אנטיביוטיקה מותר, שחיטה של עוף שיש בגופו אנטיביוטיקה - אסורה. כלומר, העופות שקיבלו אנטיביוטיקה לא יישחטו עד שיעבור פרק זמן מספק בו האנטיביוטיקה תצא מגופם. ההגדרה לפרק הזמן הנדרש מרגע מתן האנטיביוטיקה ועד היותו של העוף נקי משאריות וכשיר לשחיטה, משתנה בהתאם לסוג באנטיביוטיקה ונעה בין יום ל- 28 ימים, תלוי בפרוטוקול התרופה הספציפית. יחד עם זאת, חשוב לציין כי בדיקות לשאריות אנטיביוטיקה מבוצעות על בסיס מדגמי ובדיעבד, כך שקשה לאכוף את אי הימצאות שאריות חומרים אנטיביוטיים בגופם של בעלי החיים. העובדה שאי אפשר לאכוף את הימצאות השיירים האנטיביוטיים הביאה את האיחוד האירופאי לאסור על גידול עופות עם אנטיביוטיקה. כנסו בנוסף: הציבור מעדיף עוף ללא אנטיביוטיקהמחקרים מראים כי למרות שגידול עופות ללא אנטיביוטיקה אינו הסטנדרט הרווח בישראל, הצרכנים הישראלים מעדיפים עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה. רוב האוכלוסייה (80%) מאמינים כי עוף שגדל בלי אנטיביוטיקה ובלי תוספת הורמונים הוא בריא יותר. בנוסף, רובה הגדול של האוכלוסייה (78%) יעדיף לקנות עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים (*מחקר שוק, מכון ברנדמן, 2014). אולי זו גם הסיבה שניצנים ראשונים של מוצרים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה לאט לאט מתחילים להופיע בשוק. המוצרים החדשים של "עוף טוב"לאחרונה ראינו כי "עוף טוב" השיקה מוצרים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים. מדובר בחברה הראשונה שהשיקה מוצרי ילדים (שניצלים) ללא אנטיביוטיקה. בתחום המוצרים הטריים, עד כה היו בשוק מעט עופות טריים ללא אנטיביוטיקה שהיוו מוצרי נישה (מגוון מצומצם ומחיר יקר). השקת העופות הטריים הארוזים של עוף טוב פונה לכלל האוכלוסייה ואינה שונה במחירה (ברוב הרשתות) ממוצרי העופות הרגילים. זוהי מגמה נוספת של שינוי בגישת החברות הגדולות במשק לנושא. בבחינה של הנושא עם החברה, טענו מקורות ב"עוף טוב" כי "כחברה גדולה ומובילה במשק, "עוף טוב" שמה דגש על פיתוח עסקי וכלכלי תוך התחשבות בצרכי החברה וקיימות (לדאוג לצרכים עכשוויים מבלי לפגוע בדורות הבאים). פיתוח הגידול של עוף ללא אנטיביוטיקה הוא נדבך נוסף ב- DNA המותגי של "עוף טוב" והכל במטרה לתת לצרכנים שלנו את המוצרים הכי איכותיים וביתיים שניתן". הכותבת היא לי בולדס, מנהלת תחום מעדני בשר, אטליז וטרי ארוז |