דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5.01 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריבת חלב
  • 1 שמים בסיר גדול את כל החומרים, מניחים על להבה חזקה, בוחשים ומביאים לסף רתיחה תוך בחישה.
  • 2 מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם (כל כחצי שעה) עד שהחלב מקבל צבע קרמל ומאבד כחצי מהכמות.
  • 3 מקררים ושומרים בצנצנות במקרר.
  • 4 בתיאבון!
טיפ למתכון
למי שחושש שישכח לבחוש, מומלץ לשים גולות (של ילדים) או 2-3 כפיות מתכת - הרעש שישמיעו יעזור לזכור שיש סיר על האש.

יוצא כ- 2 ליטר ריבת חלב. לשמור שהחלב לא יגיע לרתיחה ויתפרק. על כל ליטר חלב - כשעה וחצי/שעתיים בישול. לבדיקה שהריבה מוכנה - מקררים צלוחית במקפיא כ- 5 דקות, שמים כפית מהריבה ובודקים צמיגות. אבקת סודה לשתייה - עוזרת לקבלת צבע. לפי הטעם - אפשר להוסיף או להפחית תמצית וניל. במידה ונוצר קרום, סימן שהלהבה נמוכה מדי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 8.4% 8.4% 83.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב