עברו כבר מספר שנים מאז סיום הלימודים, במקצוע התזונה אני עוסקת יום יום בקופת חולים בעיקר בחולי, אך את האהבה שלי למטבח, המסמלת עבורי את הצד החיובי של עולם השפע, קצת הזנחתי וכתוצאה מכך התחלתי לחפש איפה אני יכולה להתפתח בתחום זה.
בשעה טובה נרשמתי לקורס טבחות מקצועית שאני מתחילה בעוד כשבוע! הקורס הוא כ-8 חודשים וכולל בתוכו לימודים תיאורטיים וגם מעשיים כמובן. בסופו, אקבל תעודת טבחות מקצועית ואוכל לשלב את שני התחומים האהובים עליי יחדיו - תזונה ובישול. בסיום הקורס יהיו לי את הכלים להרכיב מתכונים בכוחות עצמי, אבין איזה תפקיד יש לכל מרכיב ואוכל לשפץ כל מתכון "לא בריא" למתכון "בריא" או להרכיב מתכון בכוחות עצמי. השילוב בין תחום מדעי התזונה לבישול הוא הכרחי על מנת שאוכל לשלב את שניהם באורח חיים בריא של כל אחד ואחת ממטופלי.
יש בארץ מספר בתי ספר לבישול ביניהם: תדמור הוותיק מכולם, בית הספר בישולים, מכללת השף ועוד. ישנן סדנאות בישול של מספר מפגשים בודדים בתחומים ממוקדים, ישנם קורסים של שלושה חודשים להתמקצעות בתחומים כמו בשרים, פיסול מבצק סוכר ועוד. ישנם קורסים ארוכים יותר לתעודה מקצועית בני חצי שנה עד שנה והעלויות בהתאם - נע בין מספר אלפי שקלים לסדנא בת מספר מפגשים לעשרים אלף שקלים לקורס של כשנה. יש לציין שמשרד העבודה והתעסוקה מפנה לקורסי טבחות מקצועית מובטלים המחפשים להשתלב בעולם העבודה.
לסיכום, לכל חובבי המטבח הרוצים לדעת מה מסתתר מאחורי המתכון - יש שפע של קורסים והכשרות בבתי ספר המתמחים בתחום הבישול בכל רחבי הארץ.
שיהיה בתיאבון לכולם ותשתדלו להכין תמיד מתכונים הבריאים לגוף שלכם! אנה.
|