גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | אורגני וירוק | » | פירות וירקות אורגניים: כל היתרונות |
3.5 טון ל- 1,000 דונם גידולי שדה וירקות - זו כמות חומרי ההדברה בה משתמשים בישראל בשנה! את נתון זה סיפקה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2010 ל- OECD (הארגון העולמי לפיתוח ושיתוף פעולה כלכלי). הנתון המאוד גבוה הזה העמיד את ישראל במקום הראשון ברשימה, רחוק מאוד מיפן שהייתה הבאה אחרינו עם 1.55 טון ובוודאי משבדיה, האחרונה ברשימה עם שימוש של 0.04 טון חומרי הדברה ל- 1000 דונם בלבד.
עמרית בן סירה N.D.C.Ac, ד"ר לנטורופתיה, מומחית לרפואה טבעית משולבת, 31.07.2013
השתכנעתם להתחיל לקנות פירות וירקות אורגניים?
חומרי הדברה הם קבוצה גדולה ומגוונת של חומרים כימיים שמטרתם להשמיד מזיקים שונים שפוגעים ביבולים החקלאיים, בין שאלה עשבים שמתפתחים על חשבון גידולי השדה והירקות ובין מיני חרקים וזוחלים שפוגעים בשלמות הגידולים. פעם הפירות והירקות נראו ו"נטעמו" קצת אחרת...בנוסף לשימוש בחומרי הדברה, הטכנולוגיה המתוחכמת והמתפתחת ללא הרף הביאה לפיתוחן של שיטות הנדסה גנטית אשר מאריכות את חיי המדף של הגידולים החקלאיים, ויוצרות מיני ירקות ופירות צבעוניים, מבהיקים, בעלי צורה מושלמת ובתנובה גדולה הרבה יותר לדונם. ברור שנעים לעין לצרוך תוצרת חקלאית אסתטית ורווחי הרבה יותר להפיק תפוקת יבולים גבוהה פי כמה ובעלת חיי מדף ארוכים במיוחד. כל אלה מסייעים להזין אוכלוסייה גדלה והולכת, לפעמים אפילו במחיר סביר... אלא שאליה וקוץ בה, חומרים כימיים אלה אמנם מבטיחים יבולים נקיים מנגעים, חרקים ותולעים, אך שאריותיהם במזון מגדילים את שכיחות התפתחותן של מחלות כרוניות, הפרעות קשב וריכוז, מיגרנות, אלרגיות ומחלות סרטן. מזונות שעברו תמורות גנטיות מפליגות אינם מזוהים על ידי הגוף, ועלולים לגרום לתגובות רגישות כמו כאבי ראש, עייפות, עלייה במשקל, צבירת נוזלים, הפרעות ריכוז ואחרות. קשה לזהות את רגישויות המזון ולעיתים הן גורמות סבל במשך שנים מבלי שהסובל או רופאיו "יעלו" על הגורמים. חומרי ההדברה והתוספים השונים למזונות גורמים לריבוי תגובות אלרגיות, בהן מופעלת מערכת החיסון שמזהה את המזון כגורם זר. מה תורמים פירות וירקות לבריאות?פירות וירקות בריאים ואיכותיים אמורים לספק לנו כמות גדולה של נוגדי חמצון, אשר מאפשרים לגוף לתקן נזקים חמצוניים. הנזק החמצוני הוא תוצאה של עלייה ברמות הרדיקלים החופשיים - תוצרי תהליך הפקת האנרגיה בגוף, אך גם תוצרים שאנו סופגים מהאוויר, מהמים ומהמזון, כתוצאה מחיינו בסביבה מתועשת, עתירה בחלקיקים מזוהמים ורעלנים. הפירות והירקות האורגניים, בזכות היותם נקיים מרעלים, מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון כאלה. פירות וירקות שגדלים בסביבה אורגנית עשירים גם בפלבנואידים, חומרים שתפקידם לדחות חיידקים, וירוסים ופטריות, ובגוף האנושי משמשים גם בהתגוננות מול מחלות קשות וביניהן מניעה ותמיכה בטיפול בסרטן. כאשר הצמח "זוכה" בהגנה חיצונית על ידי חומרי הדברה כימיים, הצורך שלו לייצר פלבנואידים בכמות גדולה יורד וצרכניו (קרי, אנחנו) יוצאים חסרים. אנטוציאנינים הם קבוצה של תרכובות צמחיות שנותנות לפירות ולירקות את הגוונים הכחולים, האדומים והסגולים. האנטוציאנינים משמשים נוגדי חמצון חזקים ונועדו בעיקר לספק לצמחים הגנה מקרינה. גם כאן, הצרכן האנושי נהנה מאמצעי ההגנה שפיתחו הצמחים עבור עצמם. בצמחים שאינם גדלים בתנאים טבעיים ואשר מטופלים בחומרים כימיים - יורדות רמות האנטוציאנינים. פירות, ירקות וכושר התמודדות האדם מול מחלותהנתונים מראים כי בשני העשורים הבאים צפויה התחלואה במחלות קשות, במדינות המערביות, לעלות באופן משמעותי (למשל, מספר החולים בסרטן צפוי לעלות ב- 60% עד שנת 2025). רובנו מבינים כי התזונה, אורח החיים, התיעוש והזיהום הסביבתי מהווים גורם מוביל לעלייה במספר החולים. הדרך היעילה ביותר להתגבר על נזקי הזיהום היא על ידי העלאת רמת נוגדי החמצון בתזונה. צריכה של כמויות גדולות של מזון איכותי ממקור צמחי, מאפשרת לגוף להשתמש בחומרי ההגנה של הצמח ובחומרים פעילים אחרים כדי לחזק את המנגנון החיסוני, להוריד את רמות תופעות הדלקת בגוף וליצור סביבה בסיסית יותר ברקמות - כזו שאינה מאפשרת היוצרות של מחלות ובעיקר היווצרות גידולים סרטניים. הכלורופיל, הצבען הירוק בצמחים, מסייע לתהליך ניקוי רעלים בגוף וצריכה גבוהה שלו מאפשרת לשמר קרומי תא מאוזנים ולמנוע שינויים במבנה התאים. כזכור, תא מאוזן נשאר בריא ואינו עובר שינוי סרטני. מחלות לב וכלי דם הינן גורם מוביל לתמותה וגם פוגעות באיכות החיים. צריכת מזונות עשירים בנוגדי חמצון, סיבים ומינרלים, קרי ירקות ופירות, מסייעת לגוף לאזן את רמות השומן בדם, למנוע היווצרות רובד טרשתי בכלי הדם ובכך להוריד משמעותית את אחוז החולים במחלות אלה. ולשאלת המחיר...עצם אזכורו של מזון אורגני מעלה באופן מיידי, אצל רוב האנשים, את שאלת המחיר. אמת - מחיר ק"ג ירקות מעט גבוה יותר, אך אם תביאו בחשבון את העובדה שהמעבר המודע לתזונה בריאה פוטר אתכם מצריכה של מיני חטיפים, משקאות ממותקים ומזיקים ושאר מזונות מתועשים, הרי שמחירו הסופי של הסל שלכם ירד. לרשותנו ספקים רבים ושונים של ירקות אורגניים וצרכנות מושכלת ונבונה מאפשרת למצוא את הספק שמחיריו הגיוניים יותר. הניסיון האישי שלנו כמשפחה הוכיח שעלות המזון ירדה משמעותית, וההרגשה ורמות האנרגיה עלו בהתאמה. בפעם הבאה שתתלבטו - זכרו זאת! נכתב על ידי עמרית בן סירה, ד"ר לנטורופתיה. בואו לקרוא בנוסף גם על: |