גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | מחלות ובעיות | » | קנדידה: זה לא כל כך Kind |
מאשימים אותה שהיא גורמת לעייפות, מאשימים אותה בבטן מתנפחת, גזים, תחושת כובד והפרעות עיכול, זיהומי פטרייה בנרתיק, פטרת ציפורניים ופטרת בעור, גם לכאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, חולשה חיסונית ואלרגיות. היא אחראית אפילו לבעיות חניכיים, הפרעות בדרכי הנשימה ודלקות מפרקים ו... כמעט לכל שיבוש באיכות החיים. האמנם? האם באמת פטרייה אחת שאינה נראית לעין עלולה להיות הגורם כמעט לכל מה שמשתבש באיכות חיינו? האם זה נכון? אם כן, מי היא? איך קרה שכך, בעידן של רפואה מודרנית ומודעות, כל כך הרבה אנשים "נופלים" בפח הזה ונלכדים ברשתה ובעיקר איך באמת יוצאים מזה?
עמרית בן סירה N.D.C.Ac, ד"ר לנטורופתיה, מומחית לרפואה טבעית משולבת, 23.02.2015
קנדידה גורמת לאי נוחות באזור הבטן
סוגים של קנדידההפטרייה המדוברת נקראת קנדידה. קנדידה זו משפחה גדולה של פטריות שמר המונה מאות מינים, מהם 20 מינים שעלולים לגרום לזיהום בבני אדם. בדרך כלל, נוטים לעסוק בארבעה מינים עיקריים של פטריות קנדידה:
רוב האנשים שמטופלים על רקע זיהומי קנדידה לוקים בזיהומים של קנדידה אלביקנס. כיצד אנחנו "מותקפים" על ידי קנדידהפטריות ממשפחה זו נמצאות דרך קבע בכמות קטנה במערכת העיכול שלנו, אך כאשר מערכת העיכול בריאה, קרי, החיפוי שעל דפנות המעי שלם, סיבים תזונתיים מחפים את דפנות המעיים ומושבות של חיידקים פרוביוטיים הקרויים החיידקים הידידותיים מושרשות היטב במצע הסיבים, אזי תהיה יכולתה של הפטרייה להשתלט ולהתרבות קטנה. לעומת זאת, תזונה עשירה בפחמימות פשוטות אשר מזינות ומחזקות את הפטרייה, נטילה של תרופות אנטיביוטיות שפוגעות באוכלוסיית החיידקים הידידותיים, תזונה מתועשת ועשירה בחומרים כימיים, חומרי הדברה, צבעי מאכל ודומיהם - מחלישה את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים ובכך מאפשרת לפטרייה להתרבות על חשבונם ולתפוס את מקומם על קרקע המזון הצמודה לדפנות המעיים. מה שמתרחש במערכת העיכול שלנו הוא בעצם מלחמתם של "הטובים" ב"רעים", אורח החיים שלנו הוא שמכתיב ידם של מי תהיה על העליונה. ירידה בכמות החיידקים הידידותיים גורמת לירידה ביכולת החיסונית של הגוף, וירידה בייצור העצמי של ויטמינים מקבוצת B אותם מייצרים חיידקי המעיים הידידותיים. ירידה זו אף מאפשרת התרבות של גורמים טפיליים כמו פטריות השמר, פגיעה של פטריות בדופן המעי, דבר שעלול לאפשר לחלקי מזון שלא עברו תהליך עיכול מלא ולרעלים שמפרישה הפטרייה ולרעלנים נוספים לחדור אל זרם הדם ולגרום למחלות, דלקות, אלרגיות ושאר תסמינים שהזכרנו. איך מאבחנים קנדידה?השלב הראשון הוא כמובן ההתייחסות. להפסיק להתעלם מהסימנים שהגוף שולח, לשים לב לעייפות המוגברת, תחושת אי נוחות, כאבים וכדומה. במידה וניתן לקשור את התסמינים השונים עם הפרעות בתפקוד מערכת העיכול כמו כובד, כמות גזים מוגברת, שיבושים ביציאות כמו עצירות, שלשולים, כאבי בטן לא מוסברים, בחילות ובעיקר תאווה לפחמימות פשוטות ולמתוקים, יתכן שהתופעות אכן נובעות מזיהום של פטריית הקנדידה. אם לאורך השנים צרכתם כמויות גדולות של אנטיביוטיקה או טיפול הורמונלי כלשהו כולל טיפול בסטרואידים, גלולות למניעת הריון או טיפול הורמונלי חלופי - הסבירות גבוהה עוד יותר. אבחון קנדידה ניתן לעשות בקלות ובמהירות בבדיקה אירידיולוגית - הסתכלות באיריס העין. נהגתי לבצע במרפאתי בדיקת דם פשוטה לזיהוי נוגדנים לקנדידה וקיימות מעבדות שמבצעות בדיקת צואה לאבחונה הוודאי, אך באמצעות בדיקה ביתית פשוטה יכול כל אחד מאתנו לקבל תזובה ברמת וודאות גבוהה וללא עלויות מיותרות... בדיקת תבחין מיםלפני השינה מציבים ליד המיטה כוס זכוכית שקופה עם מים. לפני שיוצאים מן המיטה בבוקר יורקים אל תוך הכוס , ממתינים 15 דקות ובודקים. כאשר אין בחלל הפה ומכאן גם במערכת העיכול, מושבות של פטרייה יהיו המים צלולים לחלוטין, להוציא אולי בועות רוק שצפות למעלה. זיהום של מושבות יראה כמו "סיבים" לבנבנים במים דמויי אדים, או טיפות לבנות שצפות בחלל הכוס, או משקעים לבנים או עכירות. יש לחזור ולהתבונן במים לאחר 30 דקות ו- 45 דקות. במידה ולאחר 45 דקות המים עדיין נראים צלולים הרי שסביר מאוד להניח, אינכם סובלים מזיהום פטרייתי כזה. מים עכורים מחייבים אתכם להתחיל לטפל בעצמכם, בסיוע מטפל מוסמך או אם ניחנתם במשמעת עצמית ורצון ללמוד, בעצמכם. לקריאה נוספת: תזונה לטיפול בזיהום קנדידהכדי להתגבר על זיהום הקנדידה יש לעבור לצריכה של:
תכשירים נגד הפטרייההטיפול בפטריית הקנדידה מיועד למנוע מהפטרייה את המזון שהיא כל כך אוהבת ובמקביל להיעזר בצמחי מרפא שקוטלים אותה. ניתן וחיוני להיעזר בפורמולות צמחיות שמצויות על המדפים כדי לחסל את מושבות הפטרייה. במקביל, חשוב ביותר להעשיר את אוכלוסיית המעיים הידידותית ולשם כך בנוסף לצריכתם של מוצרי חלב מותססים ומועשרים בחיידקים ידידותיים (יוגורט) ומחמצים ביתיים שגם בתהליך התססתם מתרבים חיידקי התסיסה הידידותיים, כדאי מאוד לצרוך במינונים גבוהים חיידקים כאלה. על המדפים מצויים מוצרים פרוביוטיים רבים. המוצרים היעילים הם אלה שבנוסף לפורמולת חיידקים עשירה ובכמות גדולה הם מכילים גם את הסיבים שמאפשרים לחיידקים להשתרש ולהתיישב מחדש על דפנות המעיים. תוספת הסיבים קרויה פרביוטיקה והיא כוללת מיני סיבים שונים דוגמת FOS FRUCTO OLIGO SACHARRIDES או ארבינוגלאקטן. תקופת ההחלמה מזיהומים של פטריית שמר אורכת בין 3 ל- 6 חודשים בדרך כלל. גם אם התסמינים נעלמים לאחר תקופה קצרה יותר כדאי מאוד להמשיך בטיפול. טבעם של זיהומים כאלה שהם נחלשים, אך אם לא חוסלו לחלוטין הם ישובו ויתעצמו. ליווי מקצועי יקל עליכם להתמודד ולהתמיד. הכותבת היא ד"ר עמרית בן-סירה, נטורופתית ומטפלת ברפואה טבעית משולבת. אל האתר של עמרית: www.dromrit.co.il |