גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערכים תזונתיים | » | מינרלים | » | מוליבדן |
מוליבדן, או מוליבדנום, הינו מינרל קורט נוסף לו זקוק האדם. המוליבדן הינו מינרל יחסית נדיר, שכן בעיקר בתפריטי תזונה מערביים כמעט ולא ניתן למצוא אותו. הסיבה היא עיבוד הקרקע וריסוס המזון. כמות המוליבדן במזון תלויה בקרקע שבה המזון גדל. לכן, מוליבדן יימצא בעיקר בגידולים אורגניים. בנוסף, מוליבדן מרוכז בגוף האדם בעיקר בכבד ובכליות.
מכיוון שמוליבדן נדיר יחסית ותעשיית המזון "מעלימה" אותו בעת גידול המזון, חוסר במוליבדן עלול להיות שכיח. הסימנים המעידים על חוסר הם בעיות במערכת העצבים, סרטן (ושט וקיבה) וריקבון שיניים.
כמויות גבוהות של מוליבדן עלולות לגרום להרעלה וכתוצאה מכך לאנמיה, כאבי פרקים, הפרעות בגדילה תקינה, חולשה, חוסר נחושת בגוף ואיבוד ממשקל הגוף.
דגנים, קטניות, גרעינים, כרובית, צימוקים, בצל, ירקות כהים, אורז מלא.
גידולים אורגניים אינם פוגעים באיכות ובכמות המוליבדן במזון.