יתרונות וחסרונות
- הנחושת חיונית לספיגה תקינה של ברזל והפיכתו להמוגלובין.
- מחדדת את חוש הטעם.
- חיונית לחיזוק העצמות בגוף.
- מועילה להתפתחות המוח ולתקינות מערכת הלב והשלד.
סימנים המעידים על חוסר
עלול להיות קשר בין חוסר בנחושת לחוסר באבץ, ולכן יש צורך ביחס תקין ונכון ביניהם. חוסר בנחושת אינו דבר שכיח אך עלול לגרום לחולשה, בריחת סידן מהעצמות ופצעים בעור.
סימנים המעידים על עודף
רעילות אינה שכיחה אך עלולה לפגוע בכבד.
מקורות טובים
כבד, נבט חיטה, גרעינים שלמים, פירות וירקות, שעועית, קשיו, עדשים, כוסמת, חסה, חיטה מלאה, שקדים ואורז מלא.
הערות מיוחדות
- נחושת נמצאת במזונות טבעיים.
- שילוב של ברזל עם נחושת עלול להיות מסוכן לחולי אנמיה (יש להיוועץ באיש מקצוע).
- במידה וצורכים כמויות גדולות של ויטמין C, הדבר עלול לגרום לספיגה לא יעילה של נחושת בגוף.
קישורים נוספים
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.