דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מקרון שמנת כחול לבן
עוגיות מקרונים ליום העצמאות
  • הכנת ההמקרונים:
  • 1 טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים ואבקת הסוכר.
  • 2 מוסיפים 75 גרם חלבונים מיושנים ואת צבע המאכל, ומערבבים היטב תוך כדי שמועכים את התערובת ומורחים אותה על דפנות הקערה.
  • 3 בקערת המיקסר מניחים 75 גרם חלבונים מיושנים נוספים.
  • 4 שמים בסיר את המים והסוכר, ומחממים על אש גבוהה עד ל- 118 מעלות.
  • קצת לפני ההגעה לטמפרטורה הרצויה מפעילים כבר את המיקסר עם החלבונים על מהירות גבוהה.
  • 5 מנמיכים את מהירות המיקסר לחצי ושופכים לאט לאט בזרם דק מאוד את סירופ הסוכר לתוך החלבונים.
  • 6 לאחר שכל הסירופ הועבר לקערת ההקצפה - ממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך כ- 10 דקות עד לקבלת קצף יציב ולא חם.
  • 7 מוסיפים את המרנג לקערת תערובת השקדים ומקפלים למסה אחידה.
  • 8 מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 מ"מ, ומזלפים כיפות קטנות בקוטר של כ- 3 ס"מ עם רווחים של כ- 2 ס"מ על גבי משטח סיליקון.
  • 9 לאחר שמזליפים מגש שלם, מכים עם התבנית (מסובבים כך שכל צד של התבנית יקבל מכה, כלומר חוזרים על הפעולה 4 פעמים) על גבי משטח העבודה על מנת לשטח את המקרונים ולהוציא בועות אוויר שכלואות בפנים.
  • 10 במידה ורוצים ליצור קישוט עם הקקאו, בשלב זה לוקחים קצת קקאו בין 2 אצבעות (קורט) ומעיפים במהירות מעל המקרונים המוזלפים, כך שייווצרו כתמי קקאו על גבי המקרונים.
  • 11 אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 14 דקות.
  • 12 מניחים שיתקרר לגמרי ורק אז מפרידים מהתבנית (חשוב מאוד!).
  • הכנת המלית:
  • 1 שמים את כל המרכיבים במיקסר ומערבלים עד לאיחוד.
  • 2 שמים ללילה במקרר על גבי מסננת וחיתול מעל קערה.
  • 3 בבוקר שופכים את הנוזלים.
  • 4 ההרכבה: מחלקים את כל המקרונים לזוגות באותו הגודל, מזלפים על גבי אחד המקרונים כדור מלית בקוטר של כ- 1.5 ס"מ וסוגרים בעזרת המקרון השני.
  • 5 שומרים במקרר ובתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 חשוב להשתמש במשטחי/דפי סיליקון ולא בנייר אפייה, אחרת לא תצליחו לשחרר את המקרונים.
  • 2 חשוב לנפות את אבקת השקדים.
  • 3 לא להחזיק הרבה זמן מחוץ למקרר.

ציוד נדרש: מדחום ומשקל מטבח ביתי (חובה).

הערך התזונתי לא כולל את החלבונים המיושנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 37.2% 6.3% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב