2 מוסיפים 75 גרם חלבונים מיושנים ואת צבע המאכל, ומערבבים היטב תוך כדי שמועכים את התערובת ומורחים אותה על דפנות הקערה.
3 בקערת המיקסר מניחים 75 גרם חלבונים מיושנים נוספים.
4 שמים בסיר את המים והסוכר, ומחממים על אש גבוהה עד ל- 118 מעלות.
קצת לפני ההגעה לטמפרטורה הרצויה מפעילים כבר את המיקסר עם החלבונים על מהירות גבוהה.
5 מנמיכים את מהירות המיקסר לחצי ושופכים לאט לאט בזרם דק מאוד את סירופ הסוכר לתוך החלבונים.
6 לאחר שכל הסירופ הועבר לקערת ההקצפה - ממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך כ- 10 דקות עד לקבלת קצף יציב ולא חם.
7 מוסיפים את המרנג לקערת תערובת השקדים ומקפלים למסה אחידה.
8 מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 מ"מ, ומזלפים כיפות קטנות בקוטר של כ- 3 ס"מ עם רווחים של כ- 2 ס"מ על גבי משטח סיליקון.
9 לאחר שמזליפים מגש שלם, מכים עם התבנית (מסובבים כך שכל צד של התבנית יקבל מכה, כלומר חוזרים על הפעולה 4 פעמים) על גבי משטח העבודה על מנת לשטח את המקרונים ולהוציא בועות אוויר שכלואות בפנים.
10 במידה ורוצים ליצור קישוט עם הקקאו, בשלב זה לוקחים קצת קקאו בין 2 אצבעות (קורט) ומעיפים במהירות מעל המקרונים המוזלפים, כך שייווצרו כתמי קקאו על גבי המקרונים.
11 אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 14 דקות.
12 מניחים שיתקרר לגמרי ורק אז מפרידים מהתבנית (חשוב מאוד!).
הכנת המלית:
1 שמים את כל המרכיבים במיקסר ומערבלים עד לאיחוד.
2 שמים ללילה במקרר על גבי מסננת וחיתול מעל קערה.
3 בבוקר שופכים את הנוזלים.
4 ההרכבה: מחלקים את כל המקרונים לזוגות באותו הגודל, מזלפים על גבי אחד המקרונים כדור מלית בקוטר של כ- 1.5 ס"מ וסוגרים בעזרת המקרון השני.
5 שומרים במקרר ובתיאבון
הערות:
1 חשוב להשתמש במשטחי/דפי סיליקון ולא בנייר אפייה, אחרת לא תצליחו לשחרר את המקרונים.