דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מקרון אספרסו שוקולד
מקרון אספרסו שוקולד
מקרון בטעם מיוחד וממכר

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת המקרונים:
  • 1 טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים המנופה ואבקת הסוכר (כדי שיתערבב כמו שצריך).
  • 2 מוסיפים 75 גרם חלבונים מיושנים ואת צבע המאכל, ומערבבים היטב תוך כדי שמועכים את התערובת ומורחים אותה על דפנות הקערה.
  • 3 מניחים בקערת מיקסר את 75 גרם החלבונים המיושנים הנוספים.
  • 4 שמים בסיר את המים והסוכר, ומחממים על אש גבוהה עד ל- 118 מעלות.
  • קצת לפני ההגעה לטמפרטורה הרצויה - מפעילים כבר את המיקסר עם החלבונים על מהירות גבוהה.
  • 5 מנמיכים את מהירות המיקסר לחצי ושופכים לאט לאט בזרם דק מאוד את סירופ הסוכר לתוך החלבונים.
  • 6 לאחר העברת כל הסירופ לקערת ההקצפה ממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך כ- 10 דקות עד לקצף יציב ולא חם.
  • 7 מוסיפים את המרנג לקערת תערובת השקדים ומקפלים למסה אחידה.
  • 8 מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 מ"מ, ומזלפים כיפות קטנות בקוטר של כ- 3 ס"מ עם רווחים של כ- 2 ס"מ על גבי דף סיליקון.
  • 9 לאחר שמזלפים מגש שלם מכים עם התבנית (מסובבים כך שכל צד של התבנית יקבל מכה, כלומר חוזרים על הפעולה 4 פעמים) על גבי משטח העבודה על מנת לשטח את המקרונים ולהוציא בועות אוויר שכלואות בפנים.
  • 10 במידה ורוצים ליצור קישוט עם אבקת הקקאו, בשלב זה לוקחים קצת אבקת קקאו בין 2 אצבעות (קורט) ומעיפים במהירות מעל המקרונים המוזלפים כך שייווצרו כתמי קקאו על גבי המקרונים.
  • 11 אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 14 דקות.
  • 12 מניחים שיתקרר לגמרי ורק אז מפרידים מהתבנית (חשוב מאוד!).
  • הכנת המלית:
  • 1 שמים את השוקולד והשמנת בקערה, מחממים במיקרוגל לחצי דקה ולאחר מכן מערבבים קלות. במידה ויש גושים מחממים לעוד חצי דקה.
  • 2 מוסיפים את האספרסו והאייריש קרים, ומערבבים היטב לאיחוד.
  • 3 מחכים שיתקרר קצת, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  • 4 מעבירים את המלית לשקית זילוף עם פתח/צנטר חלק של כ- 1 ס"מ ומחכים שיתקרר ויתייצב. אפשר לשים במקרר ולחמם בעזרת הידיים לפני השימוש.
  • הרכבת המקרונים:
  • 1 מחלקים את כל המקרונים לזוגות באותו הגודל.
  • 2 מזלפים על גבי אחד המקרונים כדור מלית בקוטר של כ- 1.5 ס"מ וסוגרים בעזרת המקרון השני.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מדחום ומשקל מטבח ביתי (חובה).

הערך התזונתי לא כולל את החלבונים המיושנים, האספרסו והאייריש קרים. חשוב להשתמש במשטחי/דפי סיליקון ולא בנייר אפייה, אחרת לא תצליחו לשחרר את המקרונים. חשוב לנפות את אבקת השקדים. שומרים במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)82431
חלבונים (גרם)1.19 6.27
פחמימות (גרם)1262
מתוכן סוכרים (גרם)9.89 51.94
שומנים (גרם)3.57 18.72
מתוכם שומן רווי (גרם)0.82 4.29
כולסטרול (מ"ג)2.18 11.44
נתרן (מ"ג)0.583.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.75 3.95
מים (גרם)1.276.67
ויטמין B (מק"ג)6.9936.69
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.060.29
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)00.02
סידן (מ"ג)0.361.9
ברזל (מ"ג)0.030.14
מגנזיום (מ"ג)0.894.65
זרחן (מ"ג)1.286.74
אבץ (מ"ג)0.010.06
אשלגן (מ"ג)2.8715.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 20.6% 6.9% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.